Muuta tekstin kokoa:

Varaäänenjohtaja

Henna Jämsä

Henna Jämsä aloitti klarinetinsoiton Toholammilla Jukka Oittisen oppilaana. Ammattiopinnot hän suoritti Sibelius-Akatemiassa Anna-Maija Korsimaan ja Harri Mäen ohjauksessa. Vuonna 2003 hän soitti A-tutkintonsa parhain arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on opiskellut Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa Hermann Stefanssonin, Kjell-Inge Stevenssonin ja Niklas Anderssonin oppilaana sekä lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla opettajinaan muun muassa Yehuda Gilad, Charles Neidich, Antony Pay, Martin Fröst ja Ronald van Spaendonc. Ensikonserttinsa hän piti vuonna 2006.
 
Henna Jämsä on työskennellyt kauden 1999–2000 Lapin kamariorkesterissa, kauden 2000–2001 Oulun kaupunginorkesterissa, kauden 2004–2005 Helsingin kaupunginorkesterissa ja syksyn 2007 Sinfonia Lahdessa. Turun Filharmonisen orkesterin jäsenistöön hän on kuulunut vuodesta 2002 ja toimii orkesterissa tällä hetkellä klarinetin varaäänenjohtajana. Näiden lisäksi hän on ollut avustajana useissa maamme ammattiorkestereissa muun muassa Tapiola Sinfoniettassa, RSO:ssa, Suomen kansallisoopperan orkesterissa, Avanti!ssa ja Tampere Filharmoniassa. Solistina hän on esiintynyt muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa. 
 
Orkesterityön ohella Henna Jämsä toimii tuntiopettajana Turun musiikkiakatemiassa.  Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko ja on esiintynyt useilla kesäfestivaaleilla muun muassa Naantalin ja Nauvon musiikkijuhlilla, Sonkajärvi soi -festivaalilla ja Savonlinnan oopperajuhlilla.