Muuta tekstin kokoa:

Äänenjohtaja

Takuya Takashima

Takuya Takashima (s.1978 Kushiro, Hokkaido, Japani) aloitti pianonsoiton Kawai Music Schoolissa ja soitti koulun puhallinorkesterissa trumpettia, saksofonia ja oboeta. Hän valmistui Sapporon Hokkaido University of Educationista musiikkikasvatuksen linjalta 2001 opettajanaan Sapporon sinfoniaorkesterin oboisti Iwasaki Hiromasa. Takashima opiskeli 2000–01 vaihto-oppilaana ja sen jälkeen varsinaisena opiskelijana Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui 2008 musiikin maisteriksi. Hänen opettajiaan olivat Jouko Teikari ja Sven-Erik Paananen sekä barokkioboen soitossa Anna-Maija Marttinen. Hän oli Cité Internationale des Arts’ssa Pariisissa residenssitaiteilijana vuosina 2007–08 ja opiskeli oboeta Jacques Tysin ja barokkioboeta Rafael Palacioksen johdolla.

Takashima debytoi Sapporon sinfoniaorkesterin solistina 1999 Richard Straussin oboekonsertolla. Hän sai vuonna 2000 sekä Hokkaido International Music Exchange Societyn (HIMES) kilpailussa että Lahden puhallinkilpailuissa ensimmäisen palkinnon. Hän sai HIMES:ltä ja Hokkaidon Arts Foundationilta apurahan, joka mahdollisti opiskelun Sibelius-Akatemiassa. Hänet valittiin Pacific Music Festivalin akatemiaan vuosina 2000, 2003 ja 2004. Hän on soittanut festivaalissa Valery Gergievin, Bernard Haitinkin, Edo de Waartin, Fabio Luisin ja Charles Dutoit’n johdolla. 

Takashima on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien Turun filharmonisessa orkesterissa, jossa hän toimii nykyisin oboen äänenjohtajana. Hän on soittanut ja työskennellyt intendenttinä Sapporossa Pacific Music Festivalissa vuosina 2005–2013. Hän on esiintynyt kamarimusiikkikonserteissa ja omissa resitaaleissa Suomessa, Ranskassa ja Japanissa. Hän on levyttänyt säveltäjä Paul Schützen kanssa improvisaatiomusiikin Josiah McElhenyn installaatioon “Island Universe”, joka on ollut esillä Lontoon ja Madridin taidemuseoissa. Hän on opettanut Turun seudun musiikkiopistossa oboensoittoa.