MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Vino-galleria

Turun konserttitalon ala-aulasta ylälämpiöön johtavan luiskan seinämä on yksi Turun suurimpia galleriatiloja. Vino-galleriassa on puolivuosittain vaihtuva taideteoskokonaisuus.

Vino-gallerian syksyn 2017 näyttely

New Organic

 

Muovi on limittäytynyt siinä määrin osaksi todellisuuttamme, että sen jatkuvaa läsnäoloa on vaikea hahmottaa. Samoin kun eliöstö sopivissa olosuhteissa valtaa tilaa elinympäristöltään, ovat muovijohdannaiset taloudellisen kysynnän ollessa suuri vallanneet asemansa yhteiskunnan perustoimintoja ja siten ihmiselämää ylläpitävinä komponentteina. Paradoksaalisesti steriilinä ja ympäristöönsä juuri reagoimattomana pidetyn materiaalin onkin havaittu hajotessaan pienemmiksi ja pienemmiksi partikkeleiksi vaikuttavan syvälle biosfäärin kiertokulkuun – vallaten alaa myös sisältä käsin organismeissa. Onko kyseessä entisen eliökunnan syrjäyttävä uusi orgaaninen? Limittäytynyt, läsnä kaikkialla – simulaatiossa biosfäärin kiertokulun ulkopuolinen.

Kaisa Lempinen & Miia Varis

VINO-galleriaan syyskuussa nouseva seinäinstallaatio on kasvava ja muuttuva prosessiteos, jossa tekijät Kaisa Lempinen ja Miia Varis käsittelevät muovimassojen tunkeutumista fyysisen ympäristön lisäksi käsityskykymme piiriin. Teos jatkaa juhlavuoden muutos-teemaa linkittymällä Otto-Ville Väätäisen keväällä toteuttamaan teokseen ”Siellä missä mikään ei ole ikuista” sekä fyysisesti että temaattisesti siirtäen perspektiivin henkilökohtaisesta posthumaaniin.

Kaisa Lempinen ja Miia Varis opiskelevat kuvataidetta Turun AMK:n Taideakatemiassa.