MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Vino-galleria

Turun konserttitalon ala-aulasta ylälämpiöön johtavan luiskan seinämä on yksi Turun suurimpia galleriatiloja. Vino-galleriassa on puolivuosittain vaihtuva taideteoskokonaisuus.

Vino-gallerian syksyn 2018 näyttely

Wall-X

Wall-X -teoksen pohjana toimivat screenshotit Trumpin rakentamasta muurista Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalla. Perimmäisenä kysymyksenä teos miettii liikkuvuutta ja kulttuurin kokemisen vapautta. Kenellä on oikeus vapauteen ja vapaaseen liikkuvuuteen?

Teoksen oliot ovat universaaleja. Ne syntyvät ja näyttävät toistuvan ilman selkeää seksuaalisuutta, kansalaisuutta tai muita määrittäviä tekijöitä, mutta niillä on ihmisyydestä muistuttavia piirteitä ja inhimillisiä tunnetiloja.

Elämän ja liikkeen monitasoisuus esittää kysymyksiä, joihin tarinan kertojalla ei ole vastauksia. Se luo heijastuksen vapaudesta ja kiitollisuudesta, miettien kenelle kuuluisi olla kiitollinen.

Wall-X on toteutettu sekoittaen vapaasti medioita valokuvasta maalaamisen kautta kollaasityöskentelyyn. ”En halua työskennellä siten, että kaikki on ennalta suunniteltua tai olisin kiinni materiaaleissa, liikkeen kuuluu olla vapaata. Kun asioita koittaa hallita, kaikesta tulee pakotettua.”

Taiteilija, Niina Villanueva (synt. 1984) on opiskellut Oriveden taideopistossa, Visuaalisen viestinnän instituutissa ja Pohjoismaisessa taidekoulussa. Tällä hetkellä hän jatkaa opintojaan Turun taideakatemiassa. 

Niina Villanueva