MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Uutiset

18.9.2017 08.33

Mobile-kamarikonsertin ohjelmassa la 23.9. klo 19 Wäinö Aaltosen museossa on pieni ohjelmistomuutos. Aiemmista tiedoista poiketen konsertissa ei kuulla Samuel Barberin Adagiota, vaan Antonín Dvořákin jousikvarteton nro 12 op. 96 "Amerikkalainen" osa II lento. 

 

Takuya Takashima, oboe
Ilana Gothóni & Qi Li, viulu 
Jasmine Beams, alttoviulu 
Lauri Krapu, sello

Bernhard Henrik Crusell: Divertimento C-duuri op. 9 oboelle ja jousikvartetille 
Tōru Takemitsu: Entre-temps
Antonín Dvořak: Jousikvartetto nro 12 op. 96 ”Amerikkalainen” II. Lento
Philip Glass: Jousikvartetto nro 3 "Mishima"

 

15.9.2017 08.56

Turun filharmonisen orkesterin kamarimusiikkisarjaan kuuluu syksyn 2017 aikana neljä konserttia: Mobile la 23.9. klo 19 Wäinö Aaltosen museossa, Myyttejä ja legendoja la 21.10. klo 15 Hus Lindmanissa, Naamiaiset su 12.11. klo 14 & 16 Donner-instituutissa ja Kaleidoskooppi su 10.12. klo 15 Turun linnassa. Kamarimusiikkikonserteissa orkesterin muusikot esittävät vaihtelevaa ohjelmistoa eri aikakausilta ja monipuolisesti eri tyylilajeista. Syksyn ensimmäisessä kamarikonsertissa kuullaan Bernhard Henrik Crusellin divertimento C-duuri, Tōru Takemitsun Entre-temps, Samuel Barberin Adagio ja Philip Glassin jousikvartetto nro 3. Konsertissa esiintyvät Takuya Takashima, oboe, Ilana Gothóni ja Qi Li, viulu, Jasmine Beams, alttoviulu ja Lauri Krapu, sello. Konsertti on loppuunvarattu.

 

Mobile la 23.9. klo 19 Wäinö Aaltosen museossa. Takuya Takashima, oboe, Ilana Gothóni ja Qi Li, viulu, Jasmine Beams, alttoviulu, Lauri Krapu, sello. Crusell – Takemitsu – Barber – Glass. Loppuunvarattu.

14.9.2017 15.48

Turun konserttitalossa liikutaan torstaina 21.9. klo 19 toden ja tarun rajamailla. Turun filharmoninen orkesteri esittää Uljas Pulkkisin Muusikkojen liiton tilausteoksen Luonnontiede, konsertto sellolle, sopraanolle ja orkesterille ja Totta vai tarua? -konsertissa kuullaan myös Einojuhani Rautavaaran huikean kekseliäs True & False Unicorn sekä Jean Sibeliuksen Pelléas ja Melisande -sarja. Orkesteria johtaa Jan Söderblom ja solisteina loistavat sopraano Tiina-Maija Koskela, sellisti Roi Ruottinen sekä kamarikuoro Key Ensemble. Konsertti on Muusikkojen liiton ja Gramexin yhteinen juhlavuosikonsertti.

 

Konsertin aloittava Sibeliuksen Pelléas ja Melisande -sarja on vangitsevalla ja voimakkaalla tunnelmallaan säveltäjän näyttämömusiikkia parhaimmillaan. Uljas Pulkkisin Luonnontiede, konsertto sellolle, sopraanolle ja orkesterille on Muusikkojen liiton ja Gramexin tilausteos, jossa keskitytään luonnontuntemukseen ja ymmärrykseen. Teoksessa kohtaavat käsitykset tieteestä ja taiteesta, ja näkökulmaa luonnontieteisiin haetaan teoksessa etenkin mielikuvituksen kautta. Konsertin huipentaa viime vuonna edesmenneen Einojuhani Rautavaaran James Broughtonin avantgardistiseen runoon kirjoittama teos True & False Unicorn. Huikean kekseliäässä ”Toden ja tarun yksisarvisessa” kuoro kuvailee yksisarvista, taiteilijan allegoriaa, sekä ihmisten että eläinten suulla, musiikin liikkuessa ennakkoluulottomasti tyylilajista toiseen.

 

Kapellimestarina ja viulistina työskentelevän Jan Söderblomin ura on monipuolinen ja aina uutta etsivä. Hän on työskennellyt intensiivisesti suomalaisten ja ulkomaisten eturivin orkestereiden kanssa. Söderblom suunnittelee nykyään Rauma Festivon ohjelmaa ja on myös Kauniaisten musiikkijuhlien taiteellinen johtaja.

 

Sopraano Tiina-Maija Koskela rakentaa kansainvälistä uraa ooppera- ja konserttisolistina. Hän voitti kansainvälisen Lauritz Melchior -laulukilpailun vuonna 2014 ja Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjan vuonna 2008. Keväällä 2018 Koskela debytoi Enschedessä, Hollannissa, Sentan roolissa Wagnerin Lentävässä hollantilaisessa.

 

Sellisti Roi Ruottinen esiintyy säännöllisesti suomalaisten orkestereiden solistina sekä kamarimuusikkona. Ruottiselle on sävelletty useita selloteoksia ja hän on tehnyt yhteistyötä useiden merkittävien säveltäjien kuten Saariahon, Pendereckin, Lachenmannin, Wennäkosken ja Pulkkisin kanssa. Vuodesta 2013 lähtien Ruottinen on toiminut Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtorina.

 

Kamarikuoro Key Ensemble lukeutuu tällä hetkellä kaikkein kiinnostavimpiin suomalaisiin huippukuoroihin ja on tullut tunnetuksi ennen muuta puhtaasta ja täyteläisestä soinnistaan sekä innovatiivisista konserttiohjelmistaan. Teemu Honkasen johtaman kuoron levytykset ovat saaneet useita palkintoja.

 

Totta vai tarua Turun konserttitalossa to 21.9. klo 19.00. Varaslähtö kahviossa klo 18.00. Jan Söderblom, kapellimestari, Tiina-Maija Koskela, sopraano, Roi Ruottinen, sello, Key Ensemble, Turun filharmoninen orkesteri. Sibelius – Pulkkis – Rautavaara. Liput 23,50/18,50/9,50 €.

 

 

Totta vai tarua? -konsertti osana Muusikkojen liiton ja Gramexin juhlavuotta

 

Muusikkojen liitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex 50 vuotta. Konserttisarja kahdeksassa kaupungissa on järjestöjen yhteinen juhlavuosiprojekti. Turun filharmonisen orkesterin Totta vai tarua? -konsertti to 21.9. klo 19 on yksi sarjan konserteista.

 

”Liiton ja Gramexin pyöreät juhlavuodet ovat osoitus siitä, kuinka määrätietoinen työ esittävän säveltaiteen hyväksi tuottaa hedelmää. Sekä liitto että Gramex ovat elämänsä kunnossa ja saavuttaneet arvostetun aseman toimialallaan. Mutta se on ollut monen ihmisen kovan työn takana. Juhlistamme näitä saavutuksia, ja samalla haluamme katsoa tulevaisuuteen,” sanoo Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

 

”Gramexilta isot onnittelut Muusikkojen liiton vuosisataiselle työlle ja saavutuksille. Gramexin puolikas vuosisata on puolestaan menestyksekäs osoitus muusikoiden ja tuottajien yhteistyön voimasta. Juhlaan on siis aihetta ja upea konserttisarja edessämme, suuret kiitokset siitä sinfoniaorkestereille ja tilausteosten säveltäjille", sanoo Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo.

11.9.2017 09.37

Turun filharmoninen orkesteri konsertoi Pietarin Mariinsky Concert Hallissa perjantaina 15.9. Konsertissa kuullaan Syysaurinko-konsertin ohjelma ylikapellimestari Leif Segerstamin johtamana. Konsertti on osa Suomi100-juhlallisuuksia.

Turun filharmoninen orkesteri on vuodesta 2013 alkaen vieraillut vuosittain Pietarin Mariinsky Concert Hallissa. Pietariin viedään kerran syksyssä ylikapellimestari Leif Segerstamin johtama konsertti, joka kuullaan myös Turussa. Konserttivierailut ovat osa TFO:n ja maineikkaan Mariinski-teatterin orkesterin yhteistyötä. Vierailuyhteistyö myös vahvistaa Turun ja Pietarin yli 60-vuotista ystävyyskaupunkisuhdetta.

Konsertin ohjelma:

Leif Segerstam, kapellimestari
Reetta Haavisto, sopraano
Turun filharmoninen orkesteri

Uuno Klami: Kalevala-sarja
Ludwig van Beethoven: Primo amore / Ah, perfido!
Jean Sibelius: Sinfonia nro 5

11.9.2017 08.20

Kulttuurikortilla pääset seuraamaan Turun filharmonisen orkesterin kenraaliharjoituksia maksutta!

Kenraaliharjoitusten kesto vaihtelee. Kenraaliharjoituksessa soitetaan illan konsertin ohjelma yleensä esitysjärjestyksessä. Kenraalin tarkoituksena on harjoitella läpimenonomaisesti koko konsertti. Kapellimestarista ja ohjelmistosta riippuen kenraaleissa harjoitellaan joskus myös osia tai stemmoja  tai osa ohjelmistosta jätetään pois tai soitetaan kevyemmin.

Kenraaliharjoitukset pidetään Turun konserttitalolla, Aninkaistenkatu 9, jollei toisin mainita. Konserttitalon ovet avataan n. klo 10.30, salin ovet vasta muutamaa minuuttia ennen harjoituksen alkua. Konserttitalon kahvila ei ole avoinna harjoitusten yhteydessä.

 

31.8.2017 14.31

Turun filharmonisen orkesterin syyskausi avataan torstaina ja perjantaina 7.-8.9. klo 19 Konserttitalossa kattavalla ohjelmistolla suomalaista musiikkia. Herkkupaloina Klamin ja Sibeliuksen välissä kuullaan kaksi Beethovenin sopraanoaariaa Reetta Haaviston tulkitsemana. Ylikapellimestari Leif Segerstam johtaa filharmonikoita. Konsertti kuullaan myös Pietarin Mariinsky Concert Hallissa osana Suomi100-juhlallisuuksia.

 

Uuno Klamin Kalevala-sarja uhkuu eepoksellisuutta ja alkukantaisuutta modernismilla maustettuna. Neliosainen teos nojautuu Kalevalan tapahtumiin. Ludwig van Beethovenin aariat Primo amore ja Ah, perfido! pursuavat ensirakkauden pakahduttavaa iloa ja petetyksi tulemisen kurjuutta. Konsertin päättävä Jean Sibeliuksen 5. sinfonia huokuu kosmisuutta ja luontoelämyksiä ja kuuluu säveltäjän suosituimpiin teoksiin.

 

Sopraano Reetta Haavisto on menestynyt useissa lied-kilpailuissa. Lisäksi hän on laulanut useita oopperarooleja ja esiintynyt monipuolisesti eri orkesterien kanssa.

 

Ylikapellimestari Leif Segerstam lukeutuu maailman tunnetuimpiin kapellimestareihin. Hän säveltää, levyttää ja johtaa orkestereita ahkerasti. Segerstamin mittava sävellystuotanto sisältää muun muassa yli 300 sinfoniaa.

 

Syysaurinko Turun konserttitalossa to 7.9. ja pe 8.9. klo 19.00. Varaslähdöt kahviossa klo 18.00. Verkkokonsertti to 7.9. Leif Segerstam, kapellimestari, Reetta Haavisto, sopraano, Turun filharmoninen orkesteri. Klami – Beethoven – Sibelius. Liput 23,50/18,50/9,50 €.

 

 

30.8.2017 10.55

Turun filharmonisen orkesterin syksyn 2017 kausikortit ovat myynnissä perjantaihin 8.9. asti.  

Koe Deluxe-sarjalla kaikki orkesterikonsertit, nauti sinfoniasarjan säveltäjämestareiden sävelistä tai sävellä itsellesi juuri sinulle sopiva omista suosikeistasi koostuva SOS-sarjalippu.
Kausikorttiasiakkaana saat lisäksi lukuisia VIP-etuja, kuten alennusta kausikorttiisi kuulumattomien TFO:n konserttien hinnoista. 

 

Kausikortit myynnissä Turun kulttuurikauppa Ars Musicassa

Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9
Ma–pe klo 11–17 ja tapahtumien yhteydessä HUOM! suljettu 24.- 30.7.2017
Puh. (02) 233 3663

Torstai- ja perjantaisarjan kausikortit myös Lippupisteen verkkokaupasta ja myyntipisteistä!

 

23.8.2017 11.30

Turun Messut tuo ainutlaatuista sykettä loppukesään!

Turun filharmoninen orkesteri on mukana Turun kaupungin osastolla C95 vapaa-ajan ja matkailun pisteessä. Poikkea osastolle ja hyödynnä messutarjouksemme!

Turun messut 24.-27.8. Messukeskuksessa.

Lisätietoa messuista

22.8.2017 09.33

”You must be the change you wish to see in the world” -hankkeesta on jäljellä vielä kaksi viimeistä kokonaisuutta: Satyagraha sekä Parempi maailma.

Syyskuun Satyagraha kokonaisuudessa kuullaan ylikapellimestari Leif Segerstamin johtama konsertti Surullinen laulu. Konsertissa kuultavassa Henryk Góreckin Surullisten laulujen sinfoniassa lapsensa menettäneen äidin suru tiivistyy riipaiseviin melodioihin. Solistina loistaa puolalaistähti sopraano Joanna Kozłowska. Konsertista on kaksi esitystä: 28.9. sekä 29.9., joista ensimmäinen on myös livetweet- ja verkkokonsertti.

Satyagraha kokonaisuuteen kuuluu myös maksuton luento ”Trauma, muisti ja taide – kohtaamisen tiloja”. Luento järjestetään Turun pääkirjaston Tietotorilla ti 26.9. klo 17.

 

Viimeinen Change-sarjaan kuuluva kokonaisuus on marraskuun Parempi maailma, jolloin kuullaan Juhlakonsertti: Reformaatio! Reformaation 500-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun filharmoninen orkesteri on tilannut Pauliina Isomäeltä juhlavan oratorion, jonka rahoitus on peräisin Sibeliuksen seuraajat -hankkeesta. Oratorion kantaesitys Turun tuomiokirkossa onkin yksi juhlavuoden merkittävimmistä kantaesityksistä. Konsertin johtaa kapellimestari Ruut Kiiski. Solisteina konsertissa esiintyvät sopraano Kaisa Ranta sekä baritoni Jaakko Kortekangas. Kuoro-osuuksista vastaa turkulainen Chorus Cathedralis Aboensis. Konsertista on kaksi esitystä: 2.11. sekä 3.11., joista ensimmäinen on myös verkkokonsertti.

Parempi maailma -kokonaisuuden luennolla ma 30.10. perehdytään reformaatioon otsikolla ”Reformaatio 500: Mitä Turussa ja Suomessa tuolloin tapahtui ja entä nyt? Luento järjestetään Turun pääkirjaston Tietotorilla klo 17.

 

Tervetuloa osallistumaan viimeisiin Change-sarjan tapahtumiimme ja liittymään muutokseen: #Change2017.

17.8.2017 14.42

Konserttitalo Catering ottaa käyttöönsä Yonoton-palvelun, jonka avulla väliaikatarjoilut voi tilata älypuhelimeen ladattavalla Yonoton-sovelluksella.

 

Kotimainen Yonoton-palvelu tekee konserteissa käymisestä entistä miellyttävämpää. Enää ei tarvitse mennä ruuhkaan ja jonoon odottamaan väliaikatarjoiluja vaan voit tehdä tilauksen käyttämällä älypuhelimeesi ladattua turvallista Yonoton-sovellusta. Tilauksesi valmistuttua sovellus ilmoittaa sinulle valmiista tuotteista ja voit mennä pikatiskiltä hakemaan tuotteesi. Jonottamatta tottakai.

yonoton_logo_pieni.png
 

 

Tässä ohjeet kuinka lataat ja tilaat Yonoton-sovelluksen avulla:

 

1. Mene sovelluskauppaan (Play Kauppa / App Store) ja kirjoita hakukenttään Yonoton

2. Lataa sovellus puhelimeesi

3. Rekisteröidy käyttäjäksi ja lataa maksukortti sovellukseen

4. Valitse tapahtuma/konsertti tapahtumavalikosta

5. Valitse tuotteet mitä haluat tilata

6. Mene maksamaan ja maksa

7. Odota että tilauksesi on valmis, siinä voi kestää muutama minuutti

8. Hae tilauksesi jonottomalta pikatiskiltä ja nauti

 

Lisätietoa sovelluksesta

yonoton.jpg