Muuta tekstin kokoa:

TFO:n musiikkielokuva 7 KUKKULAA SOI! on julkaistu

Turun filharmonisen orkesterin musiikkielokuva 7 KUKKULAA SOI! on julkaistu. Musiikkielokuva sai maailmanensi-iltansa Turun päivänä 20.9. klo 20 kirjaston pihalla. Ensi-ilta oli yleisömenestys ja välittömästi ensi-illan jälkeen musiikkielokuva julkaistiin maailmanlaajuiseen internetlevitykseen. Elokuvan voi katsoa Youtubesta.

Elokuva on saanut ensimmäisen julkaisuvuorokautensa aikana yli 1200 näyttökertaa Youtubessa. Elokuvan kesto on noin 13 minuuttia. Musiikkielokuvassa nähdään orkesterin esitys Sibeliuksen Finlandia-teoksesta ylikapellimestari Leif Segerstamin johdolla sekä ainutlaatuista videokuvaa Turun kaupungin historiallisilta kukkuloilta. 7 kukkulaa soi -tapahtuma järjestettiin TFO:n 225-vuotisjuhlan ja Sibeliuksen 150-vuotisjuhlan kunniaksi toukokuussa.

7 kukkulaa soi -tapahtumassa Turun filharmoninen orkesteri jakaantui ja jalkautui arkkitehti C.L. Engelin nimeämälle Turun seitsemälle kukkulalle. Muusikot soittivat video- ja ääniyhteyden avulla yhdistetyillä kukkuloilla Jean Sibeliuksen Finlandian ylikapellimestari Leif Segerstamin johdolla. Konserttia ja sen suoraa nettilähetystä seurasi yhteensä yli 10000 katsojaa. Tapahtuman videotuotannosta vastasi Grassmark Oy.