Muuta tekstin kokoa:

Turun muusikot ry esittää: Perinteinen Wieniläiskonsertti

Turun muusikot ry:n Perinteinen Wieniläiskonsertti perjantaina 2.10.2015 klo 19.00 Turun Konserttitalolla. Korkeatasoisina solisteina sopraano Kaisa Ranta ja oopperalaulaja, tenori Mika Pohjonen. Aidon wieniläiselämyksen takaa Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan kapellimestari Pertti Pekkanen. Ohjelmassa on myös kantaesitys: Turun filharmonisen orkesterin lyömäsoitinten varaäänenjohtajan Risto Pulkkisen rakkausvalssi "Meidän kahden tie" op. 46. Viulusolistina kuullaan konserttimestari Juha-Pekka Vikmania.

Tenori Mika Pohjonen on kuulunut jo vuosia suomalaisen oopperataivaan tähtikaartiin. Hänen italialaistyyppinen, lyyris-dramaattinen tenoriäänensä on valloittanut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.  Suomen Kansallisoopperan solistina hän on esiintynyt useimmissa italialaisen oopperakirjallisuuden sankarirooleissa.  Hän on laulanut myös suurten venäläisten oopperoiden Boris Godunovin, Patarouvan ja Hovanstshinan vaativimmat tenoriroolit. Ennen oopperauraansa Mika Pohjonen tuli suuren yleisön tietoisuuteen voittamalla Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuninkuuden vuonna 1992 tuomariston antaessa hänelle parhaat mahdolliset pisteet. Voiton myötä hän oli kuuden vuoden ajan suomalaisten tanssilavojen kestosuosikki ja levytti tuona aikana seitsemän pitkäsoittoalbumia.

Kaisa Ranta on muuntautumiskykyinen laulajatar. Hän onkin saanut tehtäväkseen monipuolisia näyttämötöitä: musiikkiteatteria, musikaalia, operettia ja oopperaa. Parhaimmillaan hänen äänensä on koloratuurisävytteisessä ohjelmistossa. Hän on konsertoinut kotimaan lisäksi Englannissa, Yhdysvalloissa, Tsekissä ja Japanissa. Suomen Kansallisoopperassa hänen roolejaan ovat olleet mm. Verdin Falstaff´n Nanetta ja naispäärooli Leos Janacekin oopperassa Ovela kettu. Rannan tämän kauden tehtäviin kuuluu Carlotta Giudicellin rooli Andrew Lloyd Webber musikaalissa Oopperan kummitus.  Valtakunnalliseen, suuren yleisön tietoisuuteen Kaisa Ranta nousi voitettuaan ensimmäisen palkinnon Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa vuonna 2006. Samassa kilpailussa vuonna 2004 Ranta palkittiin Nuoren lupaavan naislaulajattaren palkinnolla. Ranta on kesällä 2009 käydyn kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun semifinalisti.

Pertti Pekkanen on useasti ollut Wieniläiskonserttien luottokapellimestarina. Turkulaiselle konserttiyleisölle tuttu erityisesti Turun kaupunginorkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana 19751987. Pekkanen on levyttänyt useiden suomalaisorkestereiden kanssa. Turun filharmonisen orkesterin ja Karita Mattilan kanssa tehty levy myi platinaa vuonna 2003. Einar Englundin 1. ja 2. sinfonian levytys valittiin Vuoden levyksi. Pekkanen on toiminut myös arvostetun Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professorina.

Turun Muusikot ry:n perinteisestä Wieniläiskonsertista on lupa odottaa taiteellisesti korkeatasoinen ja rentouttava konserttielämys.

Liput: 30/25 €. Ennakko: Kulttuurikauppa Ars Musica, Konserttitalo, avoinna mape klo 1117 ja tuntia ennen tapahtumia, p. (02) 233 3663. Lippupalvelun myyntipisteet ja verkkokauppa: www.lippupalvelu.fi. Tiedustelut, varaukset, ryhmämyynti: Turun konserttitalon myyntipalvelu, puh. (02) 262 0333,  avoinna mape klo 915.

Lisätietoja: Pasi Lyysaari p. 050 4071533, Turun Muusikot ry