MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Suomi 100 -juhlaviikon tapahtumat

 

Turun kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertit keskiviikkona 6.12.

 

Turun filharmoninen orkesteri juhlistaa satavuotiasta itsenäistä Suomea 6.12. perinteisillä Turun kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonserteilla Konserttitalossa klo 12.00 ja 15.00. Liput molempiin konsertteihin on jaettu loppuun.

Klo 15.00 alkava konsertti striimataan lisäksi suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live. Suoraa konserttia voi seurata myös screeniltä Vanhalla Suurtorilla klo 15.00 alkaen.

Konsertit johtaa Leif Segerstam ja solisteina kuullaan kolmea kuoroa: Mieskuoro Laulun Ystäviä, Puolalan 5-7 musiikkiluokkien kuoroa, ja Turun yliopiston kuoroa. 

 

Ainutlaatuinen alkusoitto Suomi 100 -juhlassa lauantaina 2.12.

 

Suomen satavuotisjuhlavuoden huipentavassa valtakunnallisessa Suomi 100 -juhlassa Oulussa lauantaina 2.12. on luvassa ainutlaatuinen alkusoitto, Jaakko Kuusiston teos Yhdessä, joka soitetaan 10 orkesterin voimin.  Kahdeksan orkesterin osuus on taltioitu etukäteen nauhalle. Lavalle nousevat Oulu Sinfonia ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja nauhalla soittavat Turun filharmoninen orkesteri, Jyväskylä Sinfonia, Kuopion kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Lapin Kamariorkesteri, Sinfonia Lahti, Tapiola Sinfonietta ja UMO.

Teos on ainutlaatuinen - sellaista ei ole ennen tehty Suomessa eikä muuallakaan. Juhlaa voi seurata suorana Ylen kanavilla lauantaina 2.12. klo 19 alkaen.

Lisätietoa

Katso juhla Ylen kanavilta