MUUTA TEKSTIN KOKOA:
La 14.4.2018
16.00
Turun konserttitalo

Psst! Meni jo.

M.A. Numminen & Pedro Hietanen - Kielletyt laulut

50 vuotta M.A. Nummisen kohulaulujen synnystä.

Huhtikuussa saadaan kokea varsin ainutkertainen konsertti, kun M. A. Numminen esittää harvinaisia kiellettyjä laulujaan Turun Konserttitalossa. Tässä konsertissa Nummista säestää Pedro Hietanen.

– Suomalainen yhteiskunta ja kulttuurielämä olivat 1960-luvulla varsin erilaisia kuin tänä päivänä, toteaa M. A. Numminen.

– Kerron laulujeni juonnoissa tuon ajan Suomesta, jotta kuulijat saavat käsityksen, miksi nämä laulut olivat kiellettyjä.

M. A. Numminen teki ensilevynsä vuonna 1966, ja monet hänen lauluistaan joutuivat saman tien esityskieltoon Yleisradiossa. Mukana oli mm. Jyväskylän Kesässä suuren skandaalin aiheuttanut ”Mitä nuoren aviomiehen on syytä muistaa”, mutta myös ”Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa" oli soittokiellossa, koska se oli ohjelmaneuvoston mielestä "eduskunnan vastainen ja alkoholimyönteinen".

Jopa Nummisen suoraan lakitekstistä kopioima "Laulu epäsiveellisten julkaisujen levittämisen ehkäisemisestä", jossa määritellään, mikä on sopimatonta ja epäsiveellistä, oli radion soittokiellossa. Levyllä tämän kappaleen esittää Rauli Badding Somerjoki, ja Numminen on siinä vierailevana laulajana.

M. A. Numminen aiheutti keväällä 1968 suuren skandaalin suositussa Jatkoaika-TV-ohjelmassa laulamalla Franz Schubertin kauniin "Serenadin". Kun hän levytti sen ja muutaman muun Schubert-laulun, koko levy joutui esityskieltoon. Yhtälailla myös M. A. Nummisen underground-rock -kappaleet olivat liian kuumia sen ajan yhteiskunnallisessa tilanteessa, joten nekin kiellettiin.

Konsertin järjestäjät: Joe Lunnas Oy ja Visual Media Productions

Konsertin kesto 1h 15min, EI väliaikaa

Hinta 32,50 €