MUUTA TEKSTIN KOKOA:
La 29.4.2017
16.00
Turun konserttitalo

Psst! Meni jo.

Turun yliopiston kuoron 30-vuotisjuhlakonsertti

Turun yliopiston kuoron 30-vuotisjuhlakonsertti

Johtaa Elisa Huovinen

Turun yliopiston kuoro juhlii 30-vuotista taivaltaan lauantaina 29.4.2017 Turun konserttitalossa. Ohjelmistossa kuullaan kuoron laulamia kappaleita vuosien varrelta, mutta myös paljon uutta musiikkia, jota kuoro ei ole koskaan aiemmin esittänyt. 

Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi konsertissa esitetään kaksi tilauteosta suomalaisilta säveltäjiltä: maailman ensi-ltansa saavat Arttu Punkkisen sekä kuoron entisen taiteellisen johtajan Mikko Sidoroff'n kuoroteokset. Konsertissa kuullaan musiikkia myös monelta muulta suomalaiselta nykysäveltäjänimeltä, kuten Anna-Mari Kähärältä, Jaakko Mäntyjärveltä ja Mikko Heiniöltä. 

Koko ohjelmisto katsoo kohti kevään valoa. Kappaleiden sanoitukset kumpuavat luonnon ylistämisestä, ja miten luomakunnan monimuotoisuus heijastaa ihmismielen vaihtuvia tuntemuksia. Sanoitusten takana on kuuluisia runoilijoita, kuten esim. Mika Waltari, Eeva-Liisa Manner sekä V. A. Koskenniemi. Erityismaininnan saa myös virolainen Marie Under, joka vaikutti kirjoituksillaan 1900-luvulla ja joutui pakenemaan kotimaansa neuvostovaltaa Ruotsiin.

Luonto tuodaan kuulijaa lähelle. Monen kappaleen sanoman keskiössä on talven väistyminen ja kevään puhkeaminen: luonto herää ja samalla ihmisen sielu saa mahdollisuuden puhdistautumiseen. Maisemia on monia: vastakäännetty pelto ja sen lämmin multa, tuoksuva metsä täynnä mansikoita, keto ja sen yllä lepattavat perhoset sekä aava, kimmeltävä meri. Ohjelmiston tekstit laajentavat luontokuvien merkityksiä. Maa ja taivas, kaikki ympärillä heijastaa lopulta ajatuksia omasta elämästämme: kaipuuta, muistoja, luottamusta.

Konsertin kesto 1h 45min, sis. väliaika 30min.

TILAA VÄLIAIKATARJOILUThttp://konserttitalocatering.webink.fi/

Hinta 24,50 / 18,50 / 14,50 €