Muuta tekstin kokoa:

TFO järjestää satumaisia Fairy Tale -tapahtumia koko viikoksi

Turun filharmonisen orkesterin A Fairy Tale Gala -konsertti huipentaa lasten kansainvälisen Fairy Tale -kuvataidekilpailun lauantaina 21.3. klo 14 Turun konserttitalolla. Leif Segerstamin aloitteesta lapset ympäri maailman ovat Sibeliuksen Satu-teoksesta inspiroituneina kuvittaneet oman ”satunsa” siitä, millaisessa unelmamaailmassa he haluaisivat elää. Gaalakonsertissa julkistetaan kilpailun voittajat, joita valitsemassa ovat Segerstamin lisäksi olleet taiteilija Jan-Erik Andersson, valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja pianisti Iiro Rantala.

Fairy Tale -gaalakonsertissa kuullaan Segerstamin johtamana Modest Musorgskin (1839–1881) Yö autiolla vuorella ja kuvataidekilpailun inspiraationa toiminut Jean Sibeliuksen (1865–1957) En saga (Satu). Musiikin lomassa nähdään otos lasten kuvittamista unelmien maailmoista ja koetaan katkelmia tanssikoreografiasta. Viikon aikana kuullaan lisäksi neljä koululaiskonserttia, jotka johtaa Jószef Hárs. Gaalakonsertti esitetään suorana lähetyksenä orkesterin nettisivuilta.

Fairy Tale -gaalakonserttia edeltää Lasten kulttuuritempaus klo 12–14 Turun konserttitalolla. Ilmaistapahtuman ohjelmassa on satuteemaista tekemistä koko perheelle mm. konserttitalokierroksia, unelmatyöpajoja ja kapellimestarikoulu. Lisäksi lapset pääsevät musiikkiseikkailuun, jossa ratkotaan musiikillisia tehtäviä yhdessä merellisten satuhahmojen kanssa. Kulttuuritempauksessa on myös mahdollisuus nauttia Fairy Tale -kuvataidekilpailun teoksista. Tapahtumaan voi halutessaan pukeutua satuhahmoksi; parhaat puvut palkitaan.

Fairy Tale -kuvataidekilpailun teoksia voi nähdä myös eri puolilla Turkua järjestetyissä näyttelyissä. Osa kilpailuun lähetetyistä yli 800 teoksesta on Turun konserttitalon lisäksi esillä Turun kaupunginkirjaston pääkirjastossa, musiikkikirjastossa, Lausteen, Pansion ja Varissuon kirjastoissa sekä Martin Kulttuuriolohuoneessa ja Kafé Vimmassa.

Fairy Tale -konserttiviikolla toteutetaan lisäksi Unelmieni maailma -ulkoilmatapahtumat Lausteen monitoimitalolla maanantaina 16.3. klo 18 ja Varissuon Majanummen toimitalolla tiistaina 17.3. klo 18. Yleisö pääsee mm. seuraamaan Sibeliuksen Satu-teoksen konserttiprojisointia ja osallistumaan yhteisötaiteilijoiden ohjaamaan unelmatyöpajaan. Tapahtumat ovat osa Rasisminvastaisen viikon ohjelmaa ja toteutetaan yhteistyössä EVIVA-hankkeen kanssa.

Fairy Tale -hanke juhlistaa sekä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta että Turun filharmonisen orkesterin 225-vuotisjuhlavuotta ja on osa Lasten musiikkijuhlien ohjelmaa.