Muuta tekstin kokoa:

Maailmankuulu Sarah Chang avaa juhlavan syyskauden

Maailmanluokan huippuviulisti Sarah Chang saapuu Turkuun esiintymään Turun filharmonisen orkesterin solistina syyskauden avauskonserteissa 3.9. ja 4.9. klo 19 Konserttitalossa. Näyttävään ohjelmistoon kuuluu kansallisromantiikan kulmakiviä sekä vahvoja tunteita ja dramatiikkaa. Orkesteria johtaa ylikapellimestari Leif Segerstam.

Konsertit alkavat Toivo Kuulan ensi viikolla ilmestyvältä Toivo Kuula -juhlalevyltäkin löytyvällä juhlamarssilla op. 13, jonka lyyrinen jakso tasapainottaa teoksen loistokasta luonnetta. Chang esittää Jean Sibeliuksen viulukonserton, joka on yksi viulukirjallisuuden soitetuimpia teoksia. Teos on tunnettu virtuoosisista solistiosuuksistaan ja myöhäisromanttisissa piirteissä soi laulava melodiikka. Konsertit päättää Pjotr Tšaikovskin Francesca da Rimini, johon säveltäjä sai innoituksen Danten Jumalaisesta näytelmästä.

Sarah Chang on yksi aikamme suurimmista viulisteista. Hän debytoi New Yorkin filharmonikoiden kanssa 8-vuotiaana ja on siitä asti esiintynyt kansainvälisesti merkittävimpien muusikoiden kanssa yli kaksivuosikymmentä kestäneen uransa aikana. Chang on tehnyt 20 levytystä, ja nuorimpana Hollywood Bowl´s Hall of Fame -tunnustuksen saajana Changia on kunnioitettu läpi uransa lukuisilla palkinnoilla.

Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Leif Segerstam kuuluu tunnetuimpien kapellimestareiden joukkoon. Hän on toiminut mm. Kansallisoopperan ja Tukholman Kuninkaallisen oopperan kapellimestarina ja vieraillut mm. Metropolitanissa, Covent Gardenissa ja La Scalassa. Hän vierailee myös säännöllisesti johtamassa sinfoniaorkestereita ympäri maailmaa. Hänen mittava sävellystuotantonsa sisältää muun muassa yli 280 sinfoniaa.

Konserttia edeltää yleisölle maksuton Varaslähtö klo 18 ala-aulan kahviossa. Tilaisuudessa tutustutaan tarkemmin konsertin ohjelmaan.

Ylikapellimestari Leif Segerstamin johtamat Sibelius-levytykset ovat nousseet yhä useamman kansainvälisen listan kärkeen, ja ensimmäiselle sijalle mm. Isossa-Britanniassa. Neljä tähän mennessä ilmestynyttä levyä ovat keränneet suitsutusta ja onnitteluja Euroopan ja Yhdysvaltojen tärkeimmillä klassisen musiikin foorumeilla.

Leif Segerstamin mestarillinen johtaminen on maailmanlaajuisesti kiiteltyä. Pizzicato-sivun mukaan ”Segerstamilla on omat näkemyksensä Sibeliuksen musiikista, kertaakaan hän ei kadota teosten ainutlaatuista tunnelmaa ja taas kerran ihailemme hänen mukaansatempaavaa johtamista”, MusicWeb International kehuu Leif Segerstamin olevan ”tämän repertuaarin mestari ja hän luo loistavia sävyjä Turun filharmonisesta orkesterista”. Classics Today -sivun arvostelu taas keskittyy Segerstamin ”loistavaan performanssiin ja hypnoottiseen keskittymiseen”. The Guardian, yksi merkittävimmistä Iso-Britannian lehdistä, ylistää Segerstamin kykyä ”löytää teosten oikea sointi ja tuoda teoksista esille tarkkoja kuriositeetteja”.

Kuolema ja Kuningas Kristian II sekä Belsazarin pidot -levyt nostetaan MusicWeb International -sivun arvostelussa erinomaiselle tasolle maailman suosituimpien Sibelius-levytysten joukkoon. Pelléas et Mélisande -levy on puolestaan saanut täydet 10/10-arviot Classics Today -sivulla, joka on USA:n tärkein kanava klassisen musiikin arvosteluille. Arvosteluissa odotetaan jatkoa upealle Sibelius-levytysten projektille. Sibelius-levyjä ilmestyy syksyn aikana vielä kaksi kappaletta.

 

Juhlava solar plexus Turun konserttitalolla to 3.9. ja pe 4.9. klo 19.00. Varaslähtö klo 18.00. Leif Segerstam, kapellimestari, Sarah Chang, viulu, Turun filharmoninen orkesteri. Kuula – Sibelius - Tšaikovski. Torstain konsertti on loppuunvarattu. Perjantain konserttiin on muutamia lippuja jäljellä.