Muuta tekstin kokoa:

TFO:n yhteistyö Mariinski-teatterin kanssa jatkuu Sibelius-ohjelmistolla

Turun filharmonisen orkesterin yhteistyö Pietarin Mariinski-teatterin kanssa jatkuu. Yhteistyö alkoi vuonna 2013 ja nyt orkesteri tekee kolmatta vuotta peräkkäin vierailun Pietariin. 150-juhlavuottaan viettävän Jean Sibeliuksen teoksia kuullaan to 8.10. klo 19 Konserttitalossa ja seuraavana päivänä pe 9.10. klo 20 sama ohjelmisto kuullaan Pietarissa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Leif Segerstam ja solistina on maailmankuulu sopraano Camilla Nylund.

 

Konsertit alkavat Sibeliuksen sinfonisella runolla Tapiola. Teos on kunnianosoitus metsälle ja taidonnäyte Sibeliuksen kyvyistä käsitellä orkesteria. Seuraavaksi sopraano Camilla Nylund antautuu Sibeliuksen laulujen maailmaan. Teokset Luonnotar, Flickan kom ifrån sin älsklings möte ja Var det en dröm ovat todisteita Sibeliuksen monipuolisuudesta ja niiden teemat vaihtelevat maailman synnyn kuvauksesta rakkaussuruihin. Konsertit päättää Sibeliuksen suursuosittu 2. sinfonia jossa pauhaavat suuret ja dramaattiset tunteet.

 

Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Leif Segerstam tunnetaan yhtenä arvostetuimmista Sibelius-tulkitsijoista. Segerstam johti vuoden 2015 Sibelius-festivaalin avajaiskonsertin Lahdessa ja avasi myös Helsingin juhlaviikot 2015. Segerstam nimitettiin myös Malmön oopperan kunniakapellimestariksi syyskuussa 2015. Segerstamin johtamat TFO:n Sibelius-levytykset ovat keränneet maailmalla kunniaa ja 7 kukkulaa soi! -musiikkielokuvassa Segerstam johtaa Sibeliuksen Finlandian TFO:n soittaessa Turun seitsemältä kukkulalta.

 

Moninkertaisesti palkitulle oopperalaulaja Camilla Nylundille on myönnetty mm. Lilli Lehman -mitali, Saksin osavaltion kamarilaulajattaren arvonimi sekä Christel Golz -palkinto. Nylund on vieraillut maailman suurissa oopperataloissa ja esiintynyt uransa aikana merkittävien orkestereiden ja kapellimestareiden kanssa. Nylundille myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2013.

 

Torstain konserttia voi seurata ilmaiseksi suorana lähetyksenä Turun filharmonisen orkesterin verkkosivuilla www.tfo.fi.

 

Sibeliaanista alkuvoimaa Turun konserttitalossa to 8.10. klo 19.00 ja pe 9.10. klo 20.00 Pietarin Mariinsky Concert Hallissa. Leif Segerstam, kapellimestari, Camilla Nylund, sopraano, Turun filharmoninen orkesteri. Sibelius. Liput (to 8.10.) 21/16/9€.