Muuta tekstin kokoa:

Orient Express vie eksoottiseen ja mystiseen itään

Klarinetisti Kari Kriikku johdattaa Turun filharmonista orkesteria tarujen idässä, basaaritunnelmissa ja eriskummallisten harmonioiden äärellä torstaina 14.4. klo 19 Konserttitalossa. Kriikun itse suunnittelemassa konserttikokonaisuudessa kuullaan mm. tangoa, fadoa, unkarilaista tanssia, perinteisiä romanialaisia sävelmiä ja vaikutteita klezmer-musiikista.

 

Konsertissa kuullaan musiikkia italian barokin Antonio Vivaldista ja Antonio Salierista unkarilaisen Laszló Draskóczyn tuotantoon ja egyptiläisten Muhammed al-Qasabgin ja Hani Mehannan musiikista Matti Ruohosen Idän pikajunaan. Mukana on myös Kari Kriikun omia sävellyksiä. Konsertissa on luvassa myös yllätyksiä.

 

Klarinetisti Kari Kriikun musiikillinen kekseliäisyys ja tuore asenne perinteisiä esityskäytäntöjä kohtaan ovat vakiinnuttaneet hänelle monipuolisen uran. Vuonna 2009 Kriikulle myönnettiin arvostettu Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto. Kriikun kauden 2015–16 kohokohtiin kuuluu kiertue Uuden-Seelannin sinfoniaorkesterin kanssa Miguel Harth-Bedoyan johdolla sekä konsertit Soulin filharmonikkojen ja Stavangerin sinfoniaorkesterin kanssa.

 

Orient Express Turun konserttitalossa to 14.4. klo 19.00. Kari Kriikku, klarinetti, Sami Koskela, lyömäsoittimet, Pekka Nylund, kitara ja ud-luuttu, Anu Toivonen, itämainen tanssi. Turun filharmoninen orkesteri. 21/16/9€.