Muuta tekstin kokoa:

TFO valittu mukaan Taidetestaajat-suurhankkeeseen

Turun filharmoninen orkesteri on valittu mukaan Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhankkeeseen. Ehdotuksen jätti 135 taidelaitosta ja hankkeeseen mukaan on valittu 55. Hanke käynnistyy syksyllä 2017.

 

Hanke tarjoaa kahdeksasluokkalaisille koululaisille mahdollisuuden ikimuistoiseen taide-elämykseen. Tavanomaisen taidevierailun sijaan kahdeksasluokkalaisille tarjotaan taide-elämyspaketti johon kuuluu vierailun ja valitun taide-esityksen seuraamisen lisäksi materiaaleja etukäteistyöskentelyyn ja jälkikäteispohdintaan. Koululaiset vierailevat kahdessa etukäteen sovitussa kulttuurikohteessa joista toinen vierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella ja toinen suuntautuu Helsinkiin tai muualle Suomeen. Tavoitteena on saada suomalaiset nuoret kokemaan taidetta ja arvioimaan sitä omista näkökulmistaan käsin.

 

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama suurhanke. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

 

Lue lisää