Muuta tekstin kokoa:

Musiikkityöpajoissa valmistaudutaan itsenäisyysjuhliin

Turun linnassa juhlitaan Suomen itsenäisyyttä ja monikulttuurista Turkua 4. joulukuuta. Yksi juhlan kohokohdista on maahanmuuttajaopiskelijoiden ja -koululaisten musiikkiesitys Turun filharmonisen orkesterin muusikoiden johdolla.

#yksiturku-kampanja järjestää parhaillaan maahanmuuttajaopiskelijoille ja -koululaisille suunnattuja musiikkityöpajoja yhdessä Turun filharmonisen orkesterin kanssa.

Työpajoissa on harjoiteltu perinteisiä suomalaisia kappaleitaa: Taivas on sininen ja valkoinen, Kalliolle kukkulalle ja Minun kultani kaunis on. Työpajojen tarkoituksena on tutustuttaa maahanmuuttajia suomalaiseen musiikkiin ja harjoitella esiintymistä varten. Sävelten lisäksi ryhmät ovat halunneet oppia uusia puolia suomen kielestä ja kulttuurista.

Työpaja huipentuu esitykseen Kaikkien itsenäisyysjuhlissa Turun linnassa 4. joulukuuta. Juhlajärjestelyistä vastaavat #yksiturku-kampanja sekä Bosnialaisten kulttuurikeskus Suomessa ry, DaisyLadies ry, MLL Varsinais-Suomen piiri ry ja Sondip ry. Juhla on osa Turun kaupungin koordinoimaa #yksiturku-kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset turkulaiset harrastamaan ja tekemään asioita yhdessä.

#yksiturku-musiikkityöpajoja vetävät Turun filharmonisen orkesterin muusikot Anna-Maija Laiho-Ihekweazu, Maija Kontunen ja Ilana Góthoni sekä irakilainen muusikko Ali Al-Awad.