Muuta tekstin kokoa:

Turun filharmonisen orkesterin syyskaudella huippuluokan solisteja ja kantaesityksiä

Turun filharmonisen orkesterin syyskausi 2017 on julkaistu. Syyskaudella on luvassa vaikuttavia Change-konsertteja, huippuluokan solisteja, kantaesityksiä sekä monipuolisia kamarimusiikkikonsertteja. Syksyn päättää svengaava joulukonsertti. Lapsille ja lapsenmielisille tarjotaan tänä syksynä eläinaiheisia lauluja afrikkalaisilla soittimilla ja afrotanssilla maustettuna.

 

Change-sarja jatkuu

Kevätkaudella alkanut Change-konserttien sarja jatkuu syksyllä. Syyskuussa kuullaan ylikapellimestari Leif Segerstamin johtama konsertti Surullinen laulu. Konsertissa kuultavassa Henryk Góreckin Surullisten laulujen sinfoniassa lapsensa menettäneen äidin suru tiivistyy riipaiseviin melodioihin. Toinen Change-konsertti on marraskuussa kuultava Juhlakonsertti:Reformaatio! Reformaation 500-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun filharmoninen orkesteri on tilannut Pauliina Isomäeltä juhlavan oratorion, ja sen kantaesitys Turun tuomiokirkossa onkin yksi juhlavuoden merkittävimmistä kantaesityksistä. Konsertin johtaa kapellimestari Ruut Kiiski. Change-sarjaan kuuluu lisäksi Turun musiikkijuhlien tuottama Parsifal elokuussa.

Change-konsertteihin liittyy maksuton luento. Luennot järjestetään Turun pääkirjaston Tietotorilla konserttiviikon tiistaina. Konsertit lähetetään myös suorina nettilähetyksinä ja ne ovat katsottavissa Turun filharmonisen orkesterin verkkosivuilla myös myöhemmin. Leif Segerstamin johtama konsertti on lisäksi Livetweet-konsertti, johon voi ostaa paikan Twitter-katsomosta ja jakaa konserttikokemuksen suoraan sosiaalisessa mediassa.

 

Suurta sinfoniaa ja orkesterin omia taitureita

Syyskauden avajaiskonsertissa Syysaurinko kuullaan Sibeliuksen viides sinfonia, joka kuuluu Sibeliuksen suosituimpiin teoksiin. Se saa seurakseen Klamin kuvaelmanomaisen Kalevala-sarjan sekä kaksi Beethovenin virtuoottista aariaa. Konsertti kuullaan myös Pietarin Mariinsky Concert Hallissa osana Suomi 100 –juhlallisuuksia. Suomalaisen musiikin juhlakonsertissa Totta vai tarua? 21.9. kantaesitetään Uljas Pulkkisin uusi teos, jonka solistina esiintyy orkesterin soolosellisti Roi Ruottinen. Toinen orkesterin omista riveistä estradille nouseva taituri on torstaina 16.11. konsertissa Pohjolan tytär esiintyvä huilun äänenjohtaja Niamh McKenna, joka pääsee esittelemään taitojaan Hatšaturjanin huilukonsertossa.

 

Romantiikkaa kitaralla ja viululla

Turun kitarafestivaalin konsertissa Chitarra d’amore 6.10. keskitytään italialaiseen musiikkiin. Kansainvälisiin huippunimiimme lukeutuva Patrik Kleemola esiintyy solistina Mario Castelnuovo-Tedescon melodisessa kitarakonsertossa. Konsertin avaa Respighin romanttinen ”Botticelli-triptyykki”, jossa säveltäjä kuvailee muun muassa aalloista syntyvää Venusta. Turun filharmonisen orkesterin uuden päävierailija Julian Rachlinin konsertti La dolce vita 9.11. ja 10.11. kuplii iloa, kauniita melodioita ja romantiikkaa. Mozartin Sinfonia Concertantessa solisteina loistavat viulu ja alttoviulu, Julian Rachlin sekä Sarah McElravy. Mendelssohnin ”Italialainen” sinfonia johdattaa matkalle Välimeren aurinkoon.

 

Fantastista äärettömyyttä

Huippuorkestereissa ympäri maailmaa ”mahtavana viikinkinä” tunnettu Christian Kluxen palaa johtamaan Turun orkesteria 26.10. ja 27.10. konsertissa, jonka solistina nähdään vahvaa kansainvälistä uraa luova Juho Pohjonen. Alberto Hold-Garrido johtaa konsertin Fantastique! 30.11. ja 1.12., jossa Berlioz’n Fantastisen sinfonian tulkintaan yhtyvät valosuunnittelija Timo Ollila ja Tanssiteatteri ERI. Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuvat pienyhtyeet esiintyvät neljässä eri kamarimusiikkikonsertissa syyskaudella 2017. Wäinö Aaltosen museon konsertissa syyskuussa matkataan Suomesta Japanin kautta USA:han. Hus Lindmanin kamarimusiikkikonsertissa vaskiyhtye esittää niin oopperan kuin kamarimusiikinkin teoksia, Donner-instituutissa kuullaan musiikkia jousikvartetille ja harpulle, ja Turun linnan konsertissa kuullaan oktettoja Schubertilta ja Widmannilta.

 

Kauden koko ohjelma on julkaistu osoitteessa www.tfo.fi. Paperinen esite on noudettavissa mm. Konserttitalolta ja lipunmyyntipisteistä.

 

Lipunmyynti

Syyskauden liput tulevat myyntiin maanantaina 24.4.2017. Kausikortit ovat myynnissä 18.4.–8.9.2017. Lippuja Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin myy Lippupiste, www.lippu.fi. Turussa lippuja voi ostaa myös Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalolta, avoinna ma–pe klo 11–17. Lippuja myydään myös ovella tuntia ennen tilaisuuden alkua, mikäli paikkoja on jäljellä. Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku.