MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Julian Rachlin johtaa keväisen Mozart-ohjelmiston

Turun filharmonisen orkesterin päävierailija Julian Rachlin johtaa keväisen Mozart-ohjelmiston kahdessa Linnunlaulua-konsertissa Turun konserttitalossa torstaina 11.5. ja perjantaina 12.5. Ohjelmassa on Wolfgang Amadeus Mozartin pianokonsertto nro 20 sekä sinfonia nro 40. Alkuperäisessä ohjelmistossa ollut pianokonsertto nro 17 ei ole mukana konsertin ohjelmistossa. Pianosolistina esiintyy Zhang Zuo.

Liettuassa vuonna 1974 syntynyt Julian Rachlin opiskeli viulunsoittoa Wienin konservatoriossa. Hän syöksähti kansainväliseen tietoisuuteen vuonna 1988 voittaessaan Vuoden nuoren muusikon palkinnon Eurovision kilpailussa. Rachlin on valloittanut yleisöjä ympäri maailman viulistina, alttoviulistina ja kapellimestarina. Julian Rachlin on nimitetty Turun filharmonisen orkesterin päävierailijaksi vuosiksi 2017–2019.

Mielikuvituksellisen sähköistävänä esiintyjänä tunnettu Zhang Zuo, taiteilijanimeltään Zee Zee, on esiintynyt muun muassa BBC Sinfonian, Lontoon filharmonikkojen ja Los Angelesin filharmonikkojen kanssa. Hän on tehnyt yhteistyötä tunnettujen kapellimestarien kanssa ja esiintynyt huippufestivaaleilla.

Torstain konsertti lähetetään myös suorana orkesterin verkkosivuilla tfo.fi.

 

Linnunlaulua Turun konserttitalossa to 11.5. ja pe 12.5. klo 19. Julian Rachlin, kapellimestari, Zhang Zuo, piano, Turun filharmoninen orkesteri. Mozart: pianokonsertto nro 20 ja sinfonia nro 40. 23,50/18,50/9,50 €. Verkkokonsertti to.