Muuta tekstin kokoa:

Klamin Kalevala-sarja ja Sibeliuksen 5. sinfonia avaavat Turun filharmonisen orkesterin syyskauden

Turun filharmonisen orkesterin syyskausi avataan torstaina ja perjantaina 7.-8.9. klo 19 Konserttitalossa kattavalla ohjelmistolla suomalaista musiikkia. Herkkupaloina Klamin ja Sibeliuksen välissä kuullaan kaksi Beethovenin sopraanoaariaa Reetta Haaviston tulkitsemana. Ylikapellimestari Leif Segerstam johtaa filharmonikoita. Konsertti kuullaan myös Pietarin Mariinsky Concert Hallissa osana Suomi100-juhlallisuuksia.

 

Uuno Klamin Kalevala-sarja uhkuu eepoksellisuutta ja alkukantaisuutta modernismilla maustettuna. Neliosainen teos nojautuu Kalevalan tapahtumiin. Ludwig van Beethovenin aariat Primo amore ja Ah, perfido! pursuavat ensirakkauden pakahduttavaa iloa ja petetyksi tulemisen kurjuutta. Konsertin päättävä Jean Sibeliuksen 5. sinfonia huokuu kosmisuutta ja luontoelämyksiä ja kuuluu säveltäjän suosituimpiin teoksiin.

 

Sopraano Reetta Haavisto on menestynyt useissa lied-kilpailuissa. Lisäksi hän on laulanut useita oopperarooleja ja esiintynyt monipuolisesti eri orkesterien kanssa.

 

Ylikapellimestari Leif Segerstam lukeutuu maailman tunnetuimpiin kapellimestareihin. Hän säveltää, levyttää ja johtaa orkestereita ahkerasti. Segerstamin mittava sävellystuotanto sisältää muun muassa yli 300 sinfoniaa.

 

Syysaurinko Turun konserttitalossa to 7.9. ja pe 8.9. klo 19.00. Varaslähdöt kahviossa klo 18.00. Verkkokonsertti to 7.9. Leif Segerstam, kapellimestari, Reetta Haavisto, sopraano, Turun filharmoninen orkesteri. Klami – Beethoven – Sibelius. Liput 23,50/18,50/9,50 €.