Muuta tekstin kokoa:

Turun filharmonisen orkesterin #tfovirtual käynnistyy marraskuussa

Turun filharmonisen orkesterin Fantastique!-konserteissa to 30.11. sekä pe 1.12. klo 19 yleisö pääsee osallistumaan konserttikokemuksen luomiseen. Konserteissa kuultavan Berliozin Fantastisen sinfonian viisi osaa saavat kukin oman väri- ja valomaailmansa. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää reaaliaikaisesti, mikä väri kuvaa parhaiten teoksen tunnelmaa. Osallistuminen äänestykseen on yksinkertaista – konserttiin mukaan tarvitsee vain internet-yhteydellä varustetun älylaitteen.

 

Äänestysalusta, jota Fantastique!-konserteissa käytetään, on osa orkesterin uutta #tfovirtual-konserttikokemusta, jonka tavoitteena on luoda osallistava sekä nykyaikainen konserttielämys. Tärkeintä #tfovirtual-kokemuksessa on antaa yleisölle mahdollisuus nousta vastaanottajan roolista aktiiviseksi tekijäksi. Virtuaalielämys tekee konserttikokemuksesta yksilöllisen. Virtuaalielementtejä soveltavan #tfovirtual-konserttikokemuksen toteutuksen on mahdollistanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatu apuraha. Äänestysosion teknisestä ja visuaalisesta toteutuksesta vastaa Citrus Solutions Oy. Ensimmäisenä virtuaalista konserttikokemusta pääsevät kokemaan 8.-luokkalaiset Taidetestaajat 22.11.–1.12. välillä. Turun filharmoninen orkesteri on yksi Varsinais-Suomen valtakunnallisista Taidetestaajat-kohteista ja marraskuussa Fantastique!-konsertin kokee noin 5600 oppilasta.

 

Fantastique! Turun konserttitalossa to 30.11. ja pe 1.12. klo 19.00. Alberto Hold-Garrido, kapellimestari, Timo Ollila, valosuunnittelu, Jussi Virkkumaa, videoprojisointi, Tanssiteatteri ERI, Turun filharmoninen orkesteri. Berlioz. Liput 23,50/18,50/9,50 €.