MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Turun konserttitalon valtaa 5600 Taidetestaajaa

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama suurhanke, joka mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Taidetestaajat-hankkeessa tavoitteena on saada suomalaiset nuoret kokemaan taidetta, myös sellaista johon moni ei muuten saa kosketusta. Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto.

 

Turun filharmoninen orkesteri on mukana Taidetestaajat-hankkeessa. Viikkojen 47 ja 48 aikana Konserttitalossa vierailee noin 5600 8.-luokkalaista Varsinais-Suomen sekä Uudenmaan kouluista. Nuoret kulttuurikriitikot pääsevät taidetestaamaan Turun filharmonisen orkesterin konserttia Fantastique!, jossa kuullaan Hector Berliozin Fantastinen sinfonia. Vierailu kulkee nimellä ”Episodi erään taiteilijan elämästä”, ja siihen kuuluu konsertin lisäksi etkot ja jatkot.

 

Tärkeä orkesterin yhteistyökumppani hankkeessa on Turun AMK:n Taideakatemia, jonka opiskelijat ovat tuottaneet ennakko- ja jälkitehtävät, joissa muuan muassa tutustutaan eri taiteenaloihin. Opiskelijat ovat luoneet myös mielenkiintoista oheisohjelmaa Konserttitalon aulatiloihin osaksi jokaista vierailua.

 

Konsertissa kuultava Hector Berliozin teos Fantastinen sinfonia kuvaa taiteilijan intohimoja, kärsimystä ja sukeltaa taiteilijuuden syviin ulottuvuuksiin. Turun filharmonista orkesteria johtaa kapellimestari Alberto Hold-Garrido. Fantastinen sinfonia tulkitaan elävöitettynä tanssi- ja valotaiteella. Lavalla mukana on Tanssiteatteri ERI, valosuunnittelusta vastaa Timo Ollila ja videoprojisoinnista Jussi Virkkumaa.