MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Joulusävelmiä ympäri maailmaa

Turun filharmonisen orkesterin syyskausi päättyy tunnelmallisiin joulukonsertteihin keskiviikkona 13. ja perjantaina 15.12. klo 19 Konserttitalossa. Antti Rissasen johtamissa hyväntuulisissa joulukonserteissa kuullaan joulusävelmiä muun muassa Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Englannista, USA:sta, Ranskasta, Tšekistä ja Irlannista. Svengaavaan ja jatsahtavaan joulutunnelmaan johdattavat laulusolistit Juki Välipakka ja Annimaria Rinne.

Konserteissa kuullaan muun muassa kappaleet Tonttujen jouluyö, Valkea joulu, Merry Christmas, Oi jouluyö ja Hyvän joulun toivotus.

Antti Rissanen tunnetaan taitavana musiikin moniottelijana. Rissanen on soittanut lukuisissa maamme eturivin jazzyhtyeissä sekä useiden tunnettuja artistien levyillä sekä johtanut lähes kaikkia Suomessa toimivia big bandeja sekä useita sinfoniaorkestereita. Hän on tehnyt kiertueita 25 maassa ympäri maailmaa.

Juki Välipakka hallitsee jazzlaulun monet osa-alueet suvereenisti. Laaja-alaisuutensa ansiosta hän on enemmänkin kuin pelkkä jazzlaulaja: hän on tehnyt tanssiteatterimusiikkia ja rhythm & bluesia.

New Yorkissa laulua opiskellut Annimaria Rinne on perehtynyt opinnoissaan klassisen musiikin ohella Yhdysvaltojen musikaaliperinteeseen ja jazzstandardeihin. Rinteen esikoisalbumi nousi heti ilmestyttyään vuonna 2006 Radio Suomen soittolistan kärkeen.

Christmas around the world Turun konserttitalossa ke 13.12. ja pe 15.12. klo 19.00. Antti Rissanen, kapellimestari, Juki Välipakka ja Annimaria Rinne, laulu, Turun filharmoninen orkesteri. Liput 23,50/18,50/9,50€.