MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Syötäviä säveliä nautitaan keväällä kahdesti

Tässä sarjassa yhdistyvät kaikki aistit! Mikä oli Beethovenin mieliruokaa, entä mikä maistui Mozartille?

Syksyllä 2017 alkanut suosittu Syötävät sävelet -sarja jatkuu kevätkaudella 2018. Musiikintutkija Susanna Välimäen johdolla perehdytään ennen jokaista sarjan konserttia illan säveltäjien ruokatottumuksiin ja maistellaan ohjelmaan liittyviä herkkupaloja. Susanna Välimäen eläväinen, innostunut ja asiantunteva luennointitapa herättää säveltäjät ja heidän ruokakomeronsa henkiin. Sävellykset löytävät kulttuurihistoriallisen kontekstinsa ja makua iltoihin saadaan niin suussasulavista herkuista kuin mielenkiintoisista yksityiskohdista säveltäjien elämästä.

Välimäki kertoo sarjasta: ”Herkullisin tie taiteisiin ja historiaan käy vatsan kautta! Monet säveltäjät ovat olleet taitavia kokkeja ja herkkusuita: sävel- ja keittotaiteen yhteydet ulottuvat syvälle ihmisen kehoon ja Euroopan kulttuurihistoriaan. Kummankin harrastaminen terävöittää aistikykyä, tarjoaa hurmiokokemuksia sekä syventävää ymmärrystä ihmisestä, maailmasta ja hyvästä elämästä. Tämä on tavoitteenamme myös Syötävät sävelet -illoissa!”

syotavat_savelet_6.10._small.jpg
 

Keväällä kokoonnutaan kahdesti:

To 15.3. Wieniläismestarit-konsertin yhteydessä
Konsertissa kuullaan Gioachino Rossinin alkusoitto oopperasta Varasteleva harakka, Ludwig van Beethovenin pianokonsertto nro 4 G-duuri ja Wolfgang Amadeus Mozartin sinfonia nro 36 C-duuri "Linz".

MENU: BEETHOVENIN PERUSPURTAVAT
Leipäkeitto
Juustomakaroni: Käsespätzle
Mantelivanukas juopuneilla mansikoilla
 


Pe 20.4. Kruunajaiset-konsertin yhteydessä - LOPPUUNMYYTY
Konsertissa kuullaan Gioachino Rossinin alkusoitto oopperasta Wilhelm Tell, Wolfgang Amadeus Mozartin pianokonsertto nro 26 D-duuri "Kruunajaiskonsertto" sekä Dmitri Šostakovitšin sinfonia nro 9 Es-duuri.

MENU: MOZART JA ROSSINI HERKKUSUINA
Hienosteleva salaatti Rossinin tapaan
Mozartin wieniläistä leivitettyä kanaa sitruunapersiljamajoneesilla
Omenabrulee à la Wilhem Tell

 

 

Lippuja myydään rajoitettu määrä!

Huom: Pe 20.4. on loppuunmyyty - lippuja jäljellä vielä to 15.3. iltaan.

Aistinautintojen ystävälle suosittelemme sarjalippua: 70/62/50€ (sis. Syötävät sävelet -herkutteluliput sekä konserttiliput molempiin iltoihin)
Musiikin suurkuluttajalle, kausikortin haltijalle tai yksittäisen konserttilipun jo ostaneelle suosittelemme liittämään konserttielämykseen yksittäisen Syötävät sävelet -herkuttelulipun: 17,50€ (ei sis. konserttilippua)
Sekä sarjalippu että yksittäinen herkuttelulippu ovat myynnissä Kulttuurikauppa Ars Musicassa.

Herkuttelulippuun sisältyy kolme maistelupalaa: alkupala, pääruoka ja makea jälkiruoka.

Syötävät sävelet -sarjalaiset kokoontuvat Konserttitalon yläaulassa konsertti-iltoina klo 17.30. Paikan päällä on mahdollista ostaa illan maisteluun soveltuva viinipaketti. Ilmoitathan allergioista ja muista ruokavaliorajoitteista lipun oston yhteydessä tai osoitteeseen info@konserttitalocatering.fi ennen konserttisarjan alkua. Varaa paikkasi ostamalla Syötävät sävelet -sarjalippu tai yksittäinen herkuttelulippu, erillistä ilmoittautumista ei vaadita. Paikkoja rajoitettu määrä!

syotavat_savelet_monikuva_16.11._varten-pieni.jpg
 

Kaikki kuvat: Paula Mäkinen.