MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Barokkimestareiden sävellyksiä TFO:n Katedraali soi -konsertissa

Turun filharmonisen orkesterin jousisoittajat Maija Kontunen, Ilana Gothóni, Marjaana Holva, Susanna Suorttanen ja Juha Viljanen, viulu, sekä Roi Ruottinen, sello, esittävät barokkimestareiden sävellyksiä TFO:n solisteina torstaina 8.2. klo 19 Tuomiokirkossa. Konsertti on loppuunmyyty. Konsertti on osa Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikkoa, jonka Turun Tuomiokirkkoseurakunta järjestää yhteistyössä Turun musiikkijuhlien ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Kirkkomusiikkiviikkoa vietetään 5.–11.2.2018 jo 22. kerran.

Konsertissa kuullaan Antonio Vivaldin ja Georg Friedrich Händelin musiikkia. Konsertin aloittaa Händelin Concerto grosso G-duuri, ja sen jälkeen kuullaan viisi teosta Vivaldilta: sellokonsertto c-molli, konsertto neljälle viululle B-duuri, alkusoittosinfonia oopperasta L`Olimpiade C-duuri, viulukonsertto B-duuri ja Concerto grosso d-molli. ”Ohjelmisto on hyvin inspiroiva, Vivaldia ja Händeliä ei ole orkesterissa kovin usein soitettu”, kertoo ohjelmiston suunnitellut ja konsertista vastaava Maija Kontunen. Konsertissa TFO:n kokoonpano on huomattavasti pienempi kuin normaalisti, ja orkesteria johtavat konserttimestarin paikalta Maija Kontunen sekä Marjaana Holva. ”Solistiroolissa muusikot saavat tuoda teokseen mukaan omaa tulkintaa ja käyttää omaa ääntä eri tavalla kuin osana kapellimestarin johtamaa orkesteria. Pieni kokoonpano on kuin kamarimusiikkiyhtye, ja kappaleista muodostetaan tulkinta yhdessä”, Kontunen jatkaa.

Maija Kontunen soittaa useissa eri yhtyeissä ja kamariorkestereissa Turussa ja Helsingissä. Hän soittaa myös barokkiviulua ja on yksi Turun Vanha Musiikki -yhtyeen perustajajäsenistä. Ilana Gothóni on vuodesta 2001 toiminut Turun filharmonisen orkesterin toisen viulun äänenjohtajana. Oman työnsä ohella hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia TFO:n pienryhmissä, Turku Ensemblen sekä Artsoppan riveissä. Marjaana Holva on soittanut Turun filharmonisen orkesterin riveissä vuodesta 2001 lähtien. Orkesterityön lisäksi Holva on toiminut kamarimuusikkona laajalti koti- ja ulkomailla ja esiintynyt lukuisilla musiikkifestivaaleilla.

Susanna Suorttanen on työskennellyt aiemmin mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa, Lahden kaupunginorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sekä viimeksi Kuopion kaupunginorkesterissa. Kesät Susanna viettää Savonlinnassa Oopperajuhlaorkesterissa työskennellen. Juha Viljanen soitti monia vuosia nuorten sinfoniaorkesteri Vivossa. Viljasen viuluopinnot jatkuivat Indianan yliopistossa USA:ssa Yuval Yaronin johdolla, jossa hän suoritti myös Performer Diploma-tutkinnon. Roi Ruottinen esiintyy säännöllisesti suomalaisten orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona. Hän on myös esiintynyt Euroopassa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Amerikassa solistina ja kamarimuusikkona sekä antanut mestarikursseja. Syksystä 2012 lähtien hän on toiminut Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtorina ja syksystä 2013 TFO:n soolosellistinä.

Katedraali soi Turun tuomiokirkossa to 8.2. klo 19.00. Maija Kontunen, Ilana Gothóni, Marjaana Holva, Susanna Suorttanen, Juha Viljanen, viulu, Roi Ruottinen, sello, Turun filharmoninen orkesteri. Vivaldi – Händel. Loppuunmyyty.