Muuta tekstin kokoa:

Leif Segerstam johtaa Fundeerauksia-sinfoniansa kantaesityksen

Turun filharmoninen orkesteri kantaesittää perjantaina 2.3. klo 19 Konserttitalossa ylikapellimestari Leif Segerstamin sinfonian nro 311, kokonimeltään Sinfonia Seriosa nro 311 ” "FUNDEERAUKSIA..." ("Ponderings...") President Mauno Koivisto 12.5.2017 in memoriam with musical thoughts... Segerstam johtaa itse sinfonian kantaesityksen. Konsertissa kuullaan lisäksi Johannes Brahmsin Traaginen alkusoitto sekä pianokonsertto nro 2. Pianokonserton tulkitsee Paavali Jumppanen, yksi menestyneimmistä suomalaispianisteista.

Perjantai 2.3. on Leif Segerstamin 74-vuotissyntymäpäivä, ja Konserttitalon yläaulassa järjestetään onnittelutilaisuus Leifille klo 18.00 alkaen. Tilaisuudessa lauletaan Leif Segerstamille ”Paljon onnea vaan” ja tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikille konserttilipun ostaneille. Lisäksi konsertin väliajalla voi Leif Segerstamia juhlistaa nauttimalla syntymäpäiväleivoksen ja kahvin yhteishintaan 7 €. Tarjoilut väliajalle voi ostaa Konserttitalo Cateringin verkkosivuilta www.konserttitalocatering.fi tai soittamalla numeroon 0400 449 948.

Konsertin avaava Traaginen alkusoitto on nimensä mukaisesti myrskyisä ja kiihkeä. Brahms kantaesitti jämerän pianokonserttonsa itse vuonna 1881, ja teos sai välittömästi suuren suosion. Teoksen piano-osuus on äärimmäisen vaikea. Brahmsin teosten välissä kuullaan ylikapellimestarimme sinfonia nro 311, joka on omistettu presidentti Mauno Koiviston muistolle.

Ylikapellimestari Leif Segerstam lukeutuu maailman tunnetuimpiin kapellimestareihin. Hän säveltää, levyttää ja johtaa orkestereita ahkerasti. Segerstamin mittava sävellystuotanto sisältää muun muassa yli 300 sinfoniaa.

Paavali Jumppanen on yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja menestyneimmistä suomalaispianisteista, joka esiintyy säännöllisesti sekä solistina että kamarimuusikkona ympäri maailmaa. Hänen ohjelmistonsa kattaa pianomusiikkia laajasti Bachista avantgardeen. Jumppanen on tehnyt yhteistyötä monien aikamme säveltäjien kanssa ja kantaesittänyt suuren määrän piano- ja kamarimusiikkiteoksia. Vuodesta 2015 hän on toiminut kansainvälisen PianoEspoo-festivaalin taiteellisena johtajana.

Fundeerauksia Turun konserttitalossa pe 2.3. klo 19.00. Onnittelutilaisuus 74-vuotiaalle Leif Segerstamille klo 18.00. Leif Segerstam, kapellimestari, Paavali Jumppanen, piano, Turun filharmoninen orkesteri. Segerstam – Brahms. Liput 23,50/18,50/9,50 €.

 

Pianon kevät!

Keväällä kuullaan kuutta pianosolistia kuudessa konsertissa. Perjantaina 2.3. kuullaan konserteista ensimmäinen. New York Timesin “Islannin Glenn Gouldiksi” nimeämä virtuoosipianisti Víkingur Ólafsson esittää torstaina 8.3. niin ikään islantilaisen kapellimestari-säveltäjä Daníel Bjarnasonin Processions-teoksen. Pianisti Eldar Nebolsin esiintyy yhdessä orkesterin huippusuositun päävierailija Julian Rachlinin kanssa ja tulkitsee Ludwig van Beethovenin pianokonserton nro 4 torstaina ja perjantaina 15.–16.3. Norjalainen pianisti Håvard Gimse tarttuu perjantaina 6.4. Edvard Griegin pianokonserttoon, jossa on hurjaa voimaa sekä kiihkeää kauneutta. Olli Mustonen taituroi tuplaroolissaan pianistina ja kapellimestarina ja esittää torstaina ja perjantaina 19.–20.4. Wolfgang Amadeus Mozartin 26. pianokonserton, joka on lisänimeltään ”Kruunajaiskonsertto”. Säteilevä Martina Filjak tulkitsee Maurice Ravelin pianokonserton perjantaina 18.5. Mikko Heiniön 70-vuotisjuhlakonsertissa.