MUUTA TEKSTIN KOKOA:

Víkingur Ólafsson ja Daníel Bjarnason TFO:n loppuunmyydyssä konsertissa

Turun filharmonisen orkesterin konsertissa torstaina 8.3. klo 19 Konserttitalossa loistavat islantilaishuiput pianisti Víkingur Ólafsson ja kapellimestari-säveltäjä Daníel Bjarnason. Konsertti on loppuunmyyty. Konserttia voi seurata suorana verkkolähetyksenä maksuttomasti osoitteessa tfo.fi/live. Konsertti on toinen kevään kuudesta pianokonsertista.

Konsertissa kuullaan monipuolinen ohjelmisto. Illan aloittaa Benjamin Brittenin Passacaglia oopperasta Peter Grimes ja seuraavaksi kuullaan Daníel Bjarnasonin pianoteos Processions, joka sisältää rytmisiä yllätyksiä ja sävelharmonioita koko pianon rekisterin laajuudelta. Väliajan jälkeen kuullaan Sebastian Fagerlundin Drifts sekä Dmitri Šostakovitšin sinfonia nro 1.

Daníel Bjarnason esiintyy kapellimestarina ympäri Eurooppaa. Bjarnasonin teoksia on huomioitu useita kertoja Icelandic Music Awardseilla. Hän on voittanut muun muassa parhaan sävellyksen -sarjan Processions-teoksella vuonna 2010.

Víkingur Ólafsson on yhdistelmä intohimoista musikaalisuutta ja virtuoosisuutta. Häntä on jo sanottu ”Islannin Glenn Gouldiksi”. Nykymusiikin kanssa Ólafsson on kuin kotonaan ja hän on kantaesittänyt viisi pianokonserttoa sekä työskennellyt lukuisten säveltäjien kanssa.

Geysir Turun konserttitalossa to 8.3. klo 19.00. Varaslähtö klo 18.00. Suora verkkokonsertti to 8.3. klo 19.00. Daníel Bjarnason, kapellimestari, Víkingur Ólafsson, piano, Turun filharmoninen orkesteri. Britten – Bjarnason – Fagerlund – Šostakovitš. Loppuunmyyty.

 

Kevätkauden verkkokonsertit

Turun filharmoninen orkesteri lähettää osan kauden konserteistaan suorana verkkosivujensa kautta osoitteessa www.tfo.fi/live. Verkkokonsertteja on kauden aikana noin kerran kuukaudessa, ja niiden seuraaminen on maksutonta. Aikaisemmat konsertit ovat katsottavissa verkkokonserttiarkistosta jälkikäteen. Kevätkaudella 2018 lähetetään suorana vielä kolme konserttia torstain Geysir-konsertin lisäksi: torstaina 12.4. Rakastettu-konsertti, kapellimestari ja viulu Julian Rachlin, torstaina 26.4. Sateen tulo -konsertti, kapellimestari Kazuki Yamada ja harppu Xavier de Maistre ja perjantaina 18.5. Mikko Heiniö 70 -konsertti, kapellimestari Anja Bihlmaier ja piano Martina Filjak.