Muuta tekstin kokoa:

Julian Rachlin tulkitsee Tšaikovskin viulukonserton TFO:n kanssa

Julian Rachlin esiintyy kapellimestari-solistina Turun filharmonisen orkesterin konsertissa Rakastettu torstaina 12. ja perjantaina 13.4. klo 19 Konserttitalossa. Rachlin tulkitsee Pjotr Tšaikovskin rakastetun ja tunnelmallisen viulukonserton. Venäläissäveltäjille omistetuissa konserteissa kuullaan lisäksi Tšaikovskin poloneesi oopperasta Jevgeni Onegin sekä Modest Musorgskin Näyttelykuvia. Julian Rachlin on TFO:n pidetty päävierailija. Konsertteihin on jäljellä enää muutamia lippuja.

Konsertteja ennen järjestetään Varaslähtö ala-aulan kahviossa klo 18. Tilaisuudessa tutustutaan illan ohjelmaan ja haastatellaan illan taiteilijoita. Torstain konsertti lähetetään myös suorana osoitteessa www.tfo.fi/live. Torstain konserttiin on mahdollista ostaa Some Seat -lippu ja jakaa konserttikokemus reaaliajassa sosiaalisessa mediassa. Konsertin takarivi on varattu somettajille, ja jokainen voi käyttää juuri itselleen luontevinta sosiaalisen median kanavaa. Konsertin aikana keskustellaan twitterissä tunnisteella #leiflive.

Konserttien ohjelmajärjestys on muuttunut alkuperäisestä. Konsertit alkavat Pjotr Tšaikovskin viulukonsertolla d-duuri, jonka virtuoosisena ja energisenä viulistina tunnettu Rachlin tulkitsee. Elämäniloinen ja leikkisä konsertto on viulistin taidonnäyte ja tunnetaan mieleenpainuvasta ja voitokkaasta melodiakuviostaan. Illat jatkuvat Tšaikovskin tunnetulla ja loisteliaalla poloneesilla oopperasta Jevgeni Onegin. Väliajan jälkeen konsertit päättyvät Modest Musorgskin Näyttelykuviin. Teos kuvaa säveltäjää kävelemässä arkkitehti Viktor Hartmannin kymmenestä taulusta koostuvassa näyttelyssä.

Julian Rachlin on yksi aikamme arvostetuimmista ja kiinnostavimmista kapellimestari-viulisteista. Hän on vakiinnuttanut läheiset suhteet moniin arvovaltaisimpiin säveltäjiin ja orkestereihin ja toimii päävierailijana Royal Northern Sinfoniassa ja Turun filharmonisessa orkesterissa.

Rakastettu Turun konserttitalossa to 12.4. ja pe 13.4. klo 19.00. Varaslähtö kahviossa to 12.4. klo 18.00. Verkkokonsertti ja Some Seat to 12.4. Julian Rachlin, kapellimestari ja viulu, Turun filharmoninen orkesteri. Tšaikovski – Musorgski. Liput 23,50/18,50/9,50 €.