Muuta tekstin kokoa:

Olli Mustonen esittää klassisen musiikin suosikkeja TFO:n kanssa

Pianisti-kapellimestari Olli Mustonen konsertoi Turun filharmonisen orkesterin kanssa torstaina ja perjantaina 19.–20.4. klo 19 Konserttitalossa. Konserteissa kuullaan klassisen musiikin hittiohjelmisto: Gioachino Rossinin alkusoitto oopperasta Wilhelm Tell, W. A. Mozartin briljeeraava pianokonsertto nro 26, ”Kruunajaiset”, sekä Dmitri Šostakovitšin kuulas sinfonia nro 9.

Perjantain konserttia edeltävät Syötävät sävelet -ilta klo 17.30 yläaulassa ja Varaslähtö klo 18.00 ala-aulassa. Musiikintutkija Susanna Välimäki on joutunut peruuttamaan illan Syötävät sävelet -luentonsa. Välimäen sijaan illan vetää klassisen musiikin toimittaja Janne Koskinen. Koskinen tunnetaan Ylen radio- ja tv-kanaville toimittamistaan ohjelmista. Lisäksi hän juontaa mm. RSO:n konsertteja Helsingin Musiikkitalossa. Janne Koskinen on tehnyt Susanna Välimäen kanssa Ylen Syötävät sävelet -ohjelmasarjaa. Illan ohjelma ja menu säilyvät ennallaan. Syötävät sävelet -ilta on loppuunmyyty.

Konsertit aloittava Gioachino Rossinin alkusoitto oopperasta Wilhelm Tell kuuluu lajissaan oopperakirjallisuuden tunnetuimpiin. Wilhelm Tell on Rossinin kunnianhimoisin teos, ja sen alkusoitto on myös poikkeuksellisen laaja. Wolfgang Amadeus Mozartin pianokonsertot ovat kestosuosikkeja ja nro 26 on sulavan kaunista, varmaotteista ja määrätietoista musiikkia. Konsertto kuullaan Mustosen tulkitsemana. Väliajan jälkeen Dmitri Šostakovitšin kirkas ja valoisa sinfonia nro 9 päättää konsertit.

Olli Mustosen persoonassa toiminta pia­nistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkou­deksi. Viime kausilla Mustonen on esiinty­nyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Ma­riinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin filharmonikkojen solistina. Kapellimesta­rina hän on viime vuosina tehnyt yhteis­työtä lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa.

Kruunajaiset Turun konserttitalossa to 19.4. ja pe 20.4. klo 19.00. Varaslähtö kahviossa pe 20.4. klo 18.00. Olli Mustonen, kapellimestari ja piano, Turun filharmoninen orkesteri. Rossini – Mozart – Šostakovitš. Liput 23,50 / 18,50 / 9,50 €.