MUUTA TEKSTIN KOKOA:

TFO jalkautuu ympäri kaupunkia 20.–26.5.2018

Turun filharmoninen orkesteri tuo musiikin kaupunkiin 20.–26.5.2018. Viikon aikana orkesterin muusikot esiintyvät pienkokoonpanoissa ympäri kaupunkia ja tuovat musiikin osaksi kaupunkilaisten arkea. Musiikista voi nauttia yhteensä 20 julkisen konsertin verran. Tämän lisäksi TFO:n muusikot esiintyvät myös muun muassa kouluissa ja vanhainkodeissa. Kaikki viikon julkiset konsertit ovat maksuttomia.

Viikko huipentuu lauantaina 26.5. Konserttitalon yläaulassa pidettävään Konserttipiknikiin. Humak:n kulttuurituotannon aikuisopiskelijaryhmän ideoiman aamupäivän toivotaan johdattavan erityisesti perheitä sekä ensikertalaisia orkesterimusiikin pariin. Kotoisaan tapahtumaan saa tuoda omat eväät, piknikviltin ja kännykän. Konsertissa kuullaan kevyttä klassista ja tuttuja sävelmiä Bachista Piazzollaan. Ennen konserttia klo 10 alkaen voi osallistua Arilyn-sovelluksella toteutettavaan virtuaaliseikkailuun, johon osallistutaan oman älylaitteen avulla. Tapahtumassa esitellään Turun nimikkolintu uuttukyyhkystä inspiraationsa saanut TFO:n uusi maskotti, jolle etsitään myös yleisökilpailun avulla nimeä.

Jalkautumisviikon aikana kuullaan musiikkia laidasta laitaan, aina Mozartista moderniin taidemusiikkiin ja Abbasta bluesiin. TFO:n pienkokoonpanot vaihtelevat konserttikohtaisesti, ja musiikkia kuullaan niin isommalle jousikokoonpanolle kuin muutaman hengen yhtyeillekin. Ensimmäinen konserteista pidetään sunnuntaipäivänä 20.5. ja viimeinen lauantai-illalla 26.5.

Yksi viikon keskeisimmistä konserttipaikoista on Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto, jonka tieto-osastolla järjestetään yhteensä viisi konserttia maanantaina ja tiistaina. Hansakorttelissa puolestaan kuullaan kaksi erilaista konserttia, joista ensimmäisessä esiintyy käyrätorviduo keskiviikkona ja toisessa kokonainen jousiorkesteri torstaina. Turun alueen kylätaloissa vierailee yli kymmenhenkinen salonkiorkesteri sunnuntaina ja lauantaina. Linnankadun Bar Ö:ssä puolestaan esitetään perjantai-iltana konsertti, jossa kuullaan kattaus harvinaisempaa modernia taidemusiikkia ja nykymusiikkia. Hieman erikoisempi yhtye on Sir Slim Band, jossa orkesterin jäsenet ystävineen esittävät bluesia ja rytmimusiikkia perjantaina ravintola Hometownissa Salossa ja lauantaina Anniskelukahvila Tiirikkalassa Turussa. Pienempiin kokoonpanoihin törmää viikon aikana Runosmäen kirjastossa, Paakarlan seurakuntakodissa, Turun tuomiokirkossa, kauppakeskus Skanssissa ja Café Artissa.

Tarkka aikataulu, konserteissa soitettava ohjelma ja kokoonpanot löytyvät verkkosivulta päiväkohtaisista tapahtumista. Lisäksi ohjelmalehtistä jaetaan viikon tapahtumissa.

Ohjelma:

SU 20.5.

Kylätalojen salonkiorkesteri
14.00 ǀ Koroisten kevätpäivät
Salonkiorkesteri

MA 21.5.

Risukimppu
12.00 ǀ Pääkirjasto
Fagottitrio

Forte
16.30 ǀ Runosmäen kirjasto
Jousikvartetti

Huilu2
17.00 & 17.45 ǀ Pääkirjasto
Huiluduo

TI 22.5.

Bach, Bach & Hoffmann
15.30 ǀ Pääkirjasto
Harppukvintetti

Harppu ja viulu
16.30 ǀ Pääkirjasto
Harppu-viuluduo

KE 23.5.

Kaksi torvea
13.00 ǀ Hansakortteli
Käyrätorviduo

Fortissimo
18.00 ǀ Paakarlan seurakuntakoti
Jousikvartetti

TO 24.5.

Duo Kirkkokummitukset
13.00 | Tuomiokirkko
Dulcian ja serpentti

TFO:n jouset: Hansatori
16.00 ǀ Hansatori
Jousiorkesteri

PE 25.5.

ABBA + R
16.30 ǀ Skanssi
Viulu ja taustanauha

Kahvia ja klassista
17.00 & 18.00 ǀ Café Art
Pianotrio

Modern @ Ö
18.00 ǀ Bar Ö
Modernia musiikkia erikoisin kokoonpanoin.

Sir Slim Band
22.30 ǀ Ravintola Hometown, Salo
Blues Band

LA 26.5.

TFO:n jouset: konserttipiknik
11.00 ǀ Konserttitalon yläaula
Virtuaaliseikkailu | 10.00
Jousiorkesteri

Kylätalojen salonkiorkesteri
13.00 ǀ Kuralan kylämäki
Salonkiorkesteri

Kylätalojen salonkiorkesteri
15.00 ǀ Vähäheikkilän mäkitupatalo
Salonkiorkesteri

Sir Slim Band
26.5. ǀ 20.00 ǀ Tiirikkala
Blues Band