Muuta tekstin kokoa:

Musiikkia? Urheilua? Molempia!

Maksuton musiikin ja urheilun yhdistävä suurkonsertti Kupittaan palloiluhallissa

Turun filharmoninen orkesteri yhdistää urheilun ja musiikin Turun päivän aattona 15.9. klo 17.00. Kupittaan uudessa palloiluhallissa kuultava konsertti on suuri turkulaisen vapaa-ajan juhla, johon kaikki urheilufanit ja musiikin ystävät on kutsuttu. Reilun tunnin mittaiseen konserttiin on vapaa pääsy eikä etukäteisvarausta tarvita, vaan paikan päälle voi tulla suoraan ennen konserttia. Yleisöä paikan päälle mahtuu noin 2500 henkeä – eli yli kaksi kertaa enemmän kuin orkesterin kotisaliin Konserttitaloon. Konserttia voi seurata myös suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live.

Sinfonia palloiluhallille -konsertti koostuu kappaleista, jotka liitetään vahvasti urheiluun. Vuoden 2018 liikuntapaikka -tunnustuksella palkitussa Kupittaan palloiluhallissa kuullaan urheilutapahtumista tuttuja teemoja ja tunnuskappaleita, elokuvamusiikkia sekä pop- ja rockmusiikin hittejä ja perinteisiä taidemusiikin teoksia. Urheilumaailmaan liittyviä kappaleita on tutkittu orkesterissa pitkin kevättä ja kesää. ”Konserttiohjelmaan sopivia kappaleita ideoitiin jopa kahden konsertin verran, joten monet hitit jouduttiin karsimaan pois. Halusimme ohjelmaan sekä sporttiteemaisia orkesterikappaleita että populaarimpaa musiikkia”, kommentoi konsertin tuottaja, TFO:n projektisihteeri Pekka Haapanen.

Konsertissa kuullaan muun muassa Queenin We Will Rock You, uusi orkesterisovitus Daruden Sandstormista ja Ludwig van Beethovenin 9. sinfonian finaali Oodi ilolle. Kun musiikki jalkautuu urheilun kotikentälle, juhlistetaan konserttia lisäksi tapahtumaan tilatulla kantaesityksellä. Max Savikankaan teos Slam Dunk on saanut inspiraationsa koripallosta. Teos on sävelletty sinfoniaorkesterille ja kahdelle koripalloilijalle, ja sen osana on urheiluhenkeen selostettu donkkikilpailu. Konsertin kappaleiden aikana nähdään myös eri liikuntalajien taidonnäytteitä, joita on suunniteltu yhteistyössä liikuntapalvelujen kanssa. Konsertin kappalelista löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta tfo.fi.

Kapellimestarina nähdään Vantaan viihdeorkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Nick Davies, ja konsertin juontaa laulaja-näyttelijä Mia Renwall. Solisteina kuullaan Tampereen Musiikkiteatteri Palatsin Queen-musikaaleissa Freddie Mercuryn roolissa loistanutta ja Raskasta Joulua -kiertueilta tuttua rocklaulaja Kimmo Blomia sekä Wagner-oopperarooleistaan tunnettua tenori Heikki Siukolaa. Slam Dunk -teoksessa esiintyvät Turun NMKY:n koripallojoukkue Kristikan koripalloilijat Eero Lehtonen ja Mikael Aalto. Lisäksi konsertissa esiintyvät Turun konservatorion kamarikuoro ja Chorus Iucundus. Kuorojen valmentajana toimii Timo Lehtovaara.

Ovet avataan klo 15.30. Ennen konsertin alkua yleisöllä on mahdollisuus tutustua liikunnan harrastusmahdollisuuksiin Turun alueen urheiluseurojen esittelemänä. Musiikin harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia puolestaan on esittelemässä Turun konservatorio, jonka opiskelijoiden musiikkiesityksiä kuullaan ennen konserttia. Konsertti järjestetään yhteistyössä Turun kaupungin liikuntapalvelujen ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa. Konsertin teknisestä tuotannosta vastaavat Bright Group Oy ja Grassmark Oy.

Sinfonia palloiluhallille!
Lauantaina 15.9. klo 17.00 Kupittaan palloiluhallissa, Lemminkäisenkatu 32a, 20520 Turku.

Nick Davies, kapellimestari, Mia Renwall, juontaja, Kimmo Blom, laulu, Heikki Siukola, tenori, Turun NMKY:n koripalloilijat Eero Lehtonen ja Mikael Aalto, Turun konservatorion kamarikuoro, Chorus Iucundus, Timo Ollila, valosuunnittelu, Turun filharmoninen orkesteri. Vapaa pääsy, ovet avataan klo 15.30.