Muuta tekstin kokoa:

Julian Rachlinin johdolla Dvořákia ja Tšaikovskia

Torstaina ja perjantaina 27.–28.9. klo 19 Konserttitalossa kuullaan päävierailija Julian Rachlinin ohjelmisto. Konserteissa kuullaan väkevää slaavilaista musiikkia säveltäjiltä Mihail Glinka, Antonín Dvořák ja Pjotr Tšaikovski. Konserttien solistina kuullaan sellisti Jian Wangia. Perjantain 28.9. konsertti lähetetään lisäksi suorana osoitteessa tfo.fi/live.

Konsertit avaa Mihail Glinkan alkusoitto oopperasta Ruslan ja Ljudmila. Alkusoitto on yksi koko oopperamusiikin säihkyvimmistä teoksen avauksista. Antonín Dvořákin sellokonserttoa sanotaan parhaaksi romanttiseksi sellokonsertoksi ja se on yksi ylivoimaisesti eniten esitetyistä selloteoksista. Konsertto on tekstuuriltaan rikas ja melodialtaan vahva. Teoksen mieleenpainuvat soolo-osuudet tulkitsee kiinalaissellisti Jian Wang. Pjotr Tšaikovski kuvaa pauhaavassa 4. sinfoniassaan kohtaloa, joka estää onnen. Säveltäjä piti sinfoniaa yhtenä onnistuneimmista teoksistaan.

Julian Rachlin on yksi aikamme arvostetuimmista ja kiinnostavimmista kapellimestari-viulisteista. Hän on vakiinnuttanut läheiset suhteet moniin arvovaltaisimpiin säveltäjiin ja orkestereihin ja toimii päävierailijana Royal Northern Sinfoniassa ja Turun filharmonisessa orkesterissa.

Jian Wangin tämänhetkisiin kohokohtiin kuuluvat muun muassa konsertit New Yorkin ja Hong Kongin filharmonikoiden sekä Toronton ja Singaporen sinfoniaorkestereiden kanssa. Wang on esiintynyt useilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja levyttänyt Deutsche Grammophonille useaan otteeseen.

Kohtalo Turun konserttitalossa to ja pe 27.–28.9.2018 klo 19.00. Verkkokonsertti 28.9. klo 19.00. Julian Rachlin, kapellimestari, Jian Wang, sello, Turun filharmoninen orkesteri. Glinka – Dvořák – Tšaikovski. Liput 25,50/20,50/9,50 €.