Muuta tekstin kokoa:

Kauhuelokuvien ikonista musiikkia Konserttitalossa

Torstaina ja perjantaina 4.–5.10. klo 19 Konserttitalon penkkejä saa rutistaa valkoisin sormin kun kauhuelokuvista tutut teemat pääsevät valloilleen. Turun filharmonisen orkesterin The Horror -konserteissa kuullaan ikonista musiikkia mm. elokuvista Ennustus, Manaaja, Carrie ja Poltergeist sekä TV-sarjoista Walking Dead ja Penny Dreadful.

Konsertit juontaa Orvar Säfström, joka on tuttu kasvo Konserttitalon lavalla: The Horror on neljäs yhteistyökonsertti ruotsalaisen Underscore Productions Oy:n kanssa. Aiemmat ilmiömäiseen suosioon nousseet konsertit ovat sisältäneet musiikkia videopeleistä (2014), fantasiaelokuvista (2015) ja scifi-elokuvista (2016). Konserteissa esiintyvät myös Turun yliopiston kuoro sekä Puolalan 6e musiikkiluokan kuoro ja orkesteria johtaa Jukka Untamala. Kuorojen valmentajina toimivat Elisa Huovinen (TYYn kuoro) ja Aila Arola (Puolalan kuoro). Konserttia ei suositella alakouluikäisille tai sitä nuoremmille lapsille.

Jukka Untamala kuuluu musiikkielämämme mielenkiintoisten moniottelijoiden joukkoon. Laajat opintonsa hän on käynyt viulistina Sibelius-Akatemiassa, kamarimuusikkona maineikkaassa Euroopan Kamarimusiikkiakatemiassa, sekä kapellimestarina Jorma Panulan johdolla Panula-Akatemiassa. Kapellimestarina hän johti kiitetyn ensikonsertin Joensuun kaupunginorkesterin kanssa 2016. Untamala tunnetaan myös aktiivisena kamarimuusikkona ja Kamus-kvartetin perustajajäsenenä.             

Turun yliopiston kuoro on noin 60 laulajan sekakuoro, joka on perustettu vuonna 1987. Laulajia on kaikista Turun yliopiston tiedekunnista sekä Åbo Akademista, kuin myös monista muista Turun korkeakouluista. Keväällä 2018 Turun yliopiston kuoro menestyi Liettuan Kaunas Cantat -kuorokilpailussa useassa eri kategoriassa. Tänä vuonna kuoro esiintyy vielä joulukonserteissa Turun Martinkirkossa sekä Mikaelinkirkossa.

Puolalan musiikkiluokat perustettiin vuonna 1968, joten meneillään on 50-vuotisjuhlavuosi. Kuorot ovat olleet alusta alkaen tärkeä osa musiikkiluokkien toimintaa. Tällä hetkellä Puolalan koulussa ja Puolalanmäen musiikkilukiossa on monta kuoroa, jotka konsertoivat ja esiintyvät ahkerasti. Puolalan musiikkiluokat ovat esiintyneet usein yhdessä TFO:n kanssa. Kauhukonsertissa laulavat Puolalan alakoulun musiikkiluokkien kuudesluokkalaiset.

Orvar Säfström on tullut tunnetuksi Ruotsin yleisradioyhtiön televisio-ohjelmista, mutta hän on myös todellinen moniosaaja; kolumnisti, luennoitsija ja panelisti. Hän on luennoinut pelaamisesta ja populaarikulttuurista ja vetänyt pelikulttuuriseminaarin Ruotsin parlamentissa. Hänelle on myönnetty elokuva-alan kunniapalkinto ja hänet on valittu Ruotsin pelaajayhdistyksen vuoden pelaajaksi. Säfström omistaa kustannusyhtiö Fandraken, ja on kirjoittanut lukuisia kirjoja. Lisäksi Orvar on ollut monien elokuva-, televisio- ja pelikonserttien johtava tuottaja.

The Horror Turun konserttitalossa to ja pe 4.–5.10.2018 klo 19.00. Jukka Untamala, kapellimestari, Turun yliopiston kuoro, Puolalan 6e musiikkiluokan kuoro, Orvar Säfström, juontaja, Turun filharmoninen orkesteri. Perjantain konsertti on loppuunmyyty, torstaihin lippuja jäljellä. Liput 25,50/20,50/9,50 €.