Muuta tekstin kokoa:

Uppoudu jouluisiin unelmiin Mari Palon ja TFOn kanssa

Turun filharmonisen orkesterin joulukonsertissa niin jouluiset klassikkosävelmät kuin uudemmatkin tunnelmapalat leijailevat hiljalleen konserttitalolle. Jouluiseen tunnelmaan virittäydytään monipuolisen ohjelmiston siivittämänä. Solistina taituroi upeaääninen sopraano Mari Palo. Konsertin ensimmäisellä puoliskolla kuullaan Sibeliuksen, Kasken ja Palmgrenin joululauluja ja toisella puoliskolla muun muassa amerikkalaisia ikivihreitä.

Palkittu sopraano Mari Palo on konsertoinut ympäri maailmaa. Joulumusiikin tiimoilta Palo on vieraillut muun muassa Vantaan Viihdeorkesterin joululevyllä ”Joulun Hohde”. Mari tunnustaakin olevansa jouluihminen, jolle musiikki on tärkeä osa jouluista tunnelmaa.

- Olen todella kova jouluihminen, ja kuuntelen ahkerasti joulumusiikkia. Joulun ikisuosikeihin kuuluvat Frank Sinatran joululevy ja tietenkin J.S. Bachin Jouluoratorio, jälkimmäinen mieluiten nautittuna livenä.

Joulu onkin monelle juuri musiikin, perinteiden ja muistojen aikaa. Jouluinen unelma -konserteissa kuullaan kappaleita, jotka ovat liittyneet jouluun jo vuosikymmenien ajan. Myös Marille perinteet ovat joulussa tärkeitä. Ikoniseksi jouluaatonaamun traditioksi monissa perheissä muodostunut Lumiukko-animaatio on keskeinen osa myös hänen jouluaan.

- Joka joulu lapsesta saakka olen katsonut Lumiukko -animaation televisiosta, tosin viime vuosina se on meinannut jäädä välistä kun on niin monenlaista puuhaa aattona juuri siinä ennen joulurauhan julistusta, jolloin Lumiukko tulee.

Jouluinen unelma -konsertissa filharmonikoita johtaa kapellimestari Erkki Lasonpalo. Konsertti kestää noin 2 tuntia ja siihen sisältyy väliaika. Lipunmyynti käy vilkkaana – nyt on aika varmistaa oma paikka!

Jouluinen unelma Turun konserttitalossa torstaina 13.12. ja perjantaina 14.12. klo 19.00.