Muuta tekstin kokoa:

Ranskalaista musiikkia Villa Marjaniemessä

Villa Marjaniemen kamarimusiikkikonsertti päättää syyskauden. Turun filharmonisen orkesterin muusikot Takuya Takashima, oboe, Olli Leppäniemi, klarinetti, Etienne Boudreault, fagotti sekä pianisti Emil Holmström esittävä 1800- ja 1900-lukujen vaihteen ranskalaista briljeeraavaa musiikkia sekä Ludwig van Beethovenin varhaisen pianotrion. Francis Poulencin pirteä ja leikkisä Trio oboelle, fagotille ja pianolle avaa konsertin. Väliajan jälkeen vuorossa on yksi Jean Françaix´n neljästä Divertissement-nimisestä teoksesta. Rytminen ja melodinen teos luo huolettoman ja iloisen tunnelman. Konsertin päättävä Florent Schmittiin teos À tour d'anches tuo esille eri puupuhallinten monipuolista ilmaisukirjoa. Konserttiin on muutamia lippuja jäljellä.

Kamarimusiikkikonsertin ohjelmiston suunnitellut Etienne Boudreault kertoo konsertista: ”Poulencin trio on mielestäni yksi parhaimmista teoksista kamarimusiikkikokoonpanolle. Beethovenin pianotrio taas on hyvin suosittu ja sitä esitetään usein. Françaix´n Divertissement on hyvin haastava, virtuoottinen ja humoristinen. Schmitt taas on vähemmän tunnettu säveltäjä, mutta konsertissa kuultava teos on hyvin viehättävä.”

Neljä ruokolajia Villa Marjaniemessä lauantaina 15.12.2018 klo 15.00. Takuya Takashima, oboe, Olli Leppäniemi, klarinetti, Etienne Boudreault, fagotti, Emil Holmström, piano. Poulenc – Beethoven – Françaix – Schmitt. Liput 25,50/20,50/9,50€.