Muuta tekstin kokoa:

Konserteissa ennätysmäärä kävijöitä

Turun filharmonisen orkesterin 122 konsertissa kävi vuonna 2018 huimat 58 000 kuulijaa. Kävijämäärä on 2000-luvun ennätys, määrä nousi lähes 5 000 kuulijalla vuoteen 2017 verrattuna.

Orkesterin 209 erilaisessa tapahtumassa oli yhteensä lähes 70 000 kävijää. Sinfoniasarjan suosio jatkui edelleen, täyttöaste ylsi hieman yli 94 %:iin. Sarjan täyttöaste on neljänä vuonna peräkkäin ollut yli 90 %. Kantaesityksiä oli viisi. 

Myös yleisötyön osalta vuosi oli menestys. Lasten tapahtumissa oli osallistujia lähes 15 130, mikä on yli tuhat enemmän vuoteen 2017 verrattuna. Verkkokonsertteja orkesterilla oli 13.

TFO:n ohjelmassa oli monipuolisia ja korkeatasoisia taide-elämyksiä, solisteina ja kapellimestareina nähtiin kotimaisia ja ulkomaisia huipputaiteilijoita. Vuoden kohokohtiin kuuluivat muun muassa varjoteatterin keinoin visualisoitu Pähkinänsärkijä-baletin konserttiversio 8.-luokkalaisille taidetestaajille, vuoden avajaiskonsertti ylikapellimestari Leif Segerstamin, basso Matti Salmisen ja sopraano Kaisa Rannan kanssa sekä syksyn sinfoniasarjan päättänyt uuden musiikin konsertti säveltäjä-kapellimestari Magnus Lindbergin ja klarinetisti Kari Kriikun kanssa.

Vuoden suurtuotanto Sinfonia palloiluhallille -konsertti Kupittaan palloiluhallissa Turun päivän aattona oli yleisömenestys ja keräsi runsaat 2 650 katsojaa. Maksuton konsertti toi musiikin ja urheilun yhteen.

Lue koko uutinen: Lähes viisi miljoonaa käyntiä Turun vapaa-aikatoimialan palveluissa vuonna 2018