Muuta tekstin kokoa:

Romantiikkaa Julian Rachlinin johdolla

Turun filharmonisen orkesterin päävierailija Julian Rachlinin kevään toisessa konsertissa viihdytään romantiikan ajan säveltäjien parissa. Torstaina ja perjantaina 14.–15.3. klo 19 Konserttitalossa kuullaan Beethovenin, Saint-Saënsin ja Brahmsin suosittuja teoksia. Rachlin johtaa filharmonikoita ja viulusolistina nähdään venäläissyntyinen Boris Brovtsyn, jonka kanssa Rachlin on tehnyt paljon yhteistyötä. Perjantain konsertti lähetetään suorana lähetyksenä osoitteessa www.tfo.fi/live.

Ludwig van Beethovenin alkusoitto Egmont-näytelmään avaa konsertin vaikuttavasti ja näyttävästi. Seuraavaksi kuullaan Camille Saint-Saënsin kolmas ja viimeinen viulukonsertto, joka antaa tilaa vahvalle solistille. Konserton herättää henkiin viulisti Boris Brovtsyn, joka monipuolisilla tulkinnoillaan on kysytty solisti ympäri maailmaa. Konsertti loppuu väliajan jälkeen Johannes Brahms muhkeaan ja tummaan 1. sinfoniaan. Brahms sävelsi teosta poikkeuksellisen pitkään: aikaa ensimmäisestä luonnoksesta valmiiseen sinfoniaan meni yli 20 vuotta.

Julian Rachlin on yksi aikamme arvostetuimmista ja kiinnostavimmista kapellimestari-viulisteista. Hän on vakiinnuttanut läheiset suhteet moniin arvovaltaisimpiin säveltäjiin ja orkestereihin ja toimii päävierailijana Royal Northern Sinfoniassa ja Turun filharmonisessa orkesterissa.

Kansainvälisen Tibor Varga -viulukilpailun voittanut viulisti Boris Brovtsyn on esiintynyt muun muassa Strasbourgin filharmonisen orkesterin, Monte-Carlon filharmonisen orkesterin, Sao Paolon sinfoniaorkesterin, Lillen kansallisorkesterin, BBC filharmonian, Sisilian sinfoniaorkesterin ja Varsovan filharmonisen orkesterin kanssa. Vuonna 2011 Brovtsyn kilpaili Kuningatar Elizabethin viulukilpailussa ja voitti Reuters-palkinnon.

Romantiikkaa Turun konserttitalossa to ja pe 14.–15.3.2019 klo 19.00. Julian Rachlin, kapellimestari, Boris Brovtsyn, viulu, Turun filharmoninen orkesteri. Beethoven – Saint-Saëns – Brahms. Liput 25,50/20,50/9,50 €.