Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

7.1.2014

Ankomst

Det lönar sig att komma till konsertplatsen i god tid. Dörrarna till salen öppnas vanligtvis ca 15 minuter innan konserten börjar. Löser du ut biljetter på konsertplatsen lönar det sig att komma senast en halv timme före konserten. Biljettförsäljningen vid dörren öppnar alltid en timme före konserten.

Försenade personer släpps inte i salen mitt i konserten. Personalen på plats berättar om man kan gå in under pausen eller möjligtvis mellan styckena.

Åbo konserthus

Åbo konserthus är beläget i Åbo centrum, invid Trätorget på adressen Aningaisgatan 9. Alla stadscentrets tjänster finns i Konserthusets omedelbara närhet. Från Salutorget är det ca 5 minuters promenad till Konserthuset. Med den lokala bussen nr 1 kommer du direkt till Konserthuset både från hamnen (hållplats vid Konserthuset) och från flygfältet (hållplats vid busstationen). Från busstationen är det ett par hundra meter till Konserthuset. Järnvägsstationen ligger en knapp kilometer från huset. Konserthuset har inga parkeringsplatser men på gatorna i närheten och i Trätorgets parkeringsgrotta finns det plats för personbilar.

 

Fotografering och inspelning

Det är förbjudet att fotografera och spela in Åbo filharmoniska orkesters konserter.

 

Mobiltelefoner

Mobiltelefonerna ska vara avstängda under konserten, eftersom de kan störa framförandet, publiken och konsertens teknik.

 

Pausservering

I Åbo konserthus och på de flesta andra konsertplatserna finns det möjlighet att förhandsboka pausservering. För Konserthusets pausserveing ansvarar restaurang Enkelin Sävel. För information om pausserveringen på de andra kosnertplatserna, vänligen besök konsertplatsernas hemsidor.

 

Programblad

Programblad för symfoni- och temakonserter kan köpas på konsertplatsen. Kammarmusikkonserternas programbroschyr ingår i biljettpriset. I programbladet finns presentationer om konsertens program och artister.

 

Blommor och presenter

Det är möjligt att skicka blommor eller andra presenter till artisterna. Blommorna och presenterna ska lämnas hos garderobspersonalen (eller på andra konsertplatser hos personalen). Vänligen se till att både mottagaren och avsändaren står tydligt på presenten.

 

Tillgänglighet

Åbo konserthus samt en stor del av de andra konsertplatserna lämpar sig för rörelsehindrade.  Undantag utgör de konserter där det ingår guidade rundturer eller transporter. Du kan fråga om tillgängligheten i samband med biljettköpet. Om en rullstolsbunden eller synskadad person har med sig en assistent är dennas biljett gratis (plats måste bokas).

 

Hittegods

Om du finner hittegods eller har tappat något på konsertplatsen ta kontakt med konsertplatsens personal. För att fråga efter saker som glömts i Åbo konserthus, vänligen kontakta husets tekniska chef, tel. 044 907 2093, jukka.jalava@turku.fi.


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 7.1.2014 17:39 ja sivu on julkaistu 26.6.2013 14:46

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© Turun filharmoninen orkesteri | Sibeliuksenkatu 2, 20100 Turku | puh. (02) 262 0804 | orchestra@turku.fi