Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

4.5.2012

Det förnyade nätbiblioteket Vaski har öppnats

Det förnyade nätbiblioteket  Vaski har nu öppnats på adressen www.vaskikirjastot.fi.  Förutom söka information, reservera och förnya sina lån kan man nu även kommentera och rekommendera biblioteksmaterial.

Nätbiblioteket Vaski ersätter det tidigare nätbiblioteket.  Man kommer fortfarande in på nätbiblioteket också genom att klicka på Vaskiloggan på Åbo stadsbiblioteks hemsidor.

På nätbiblioteket kan man söka material i alla Vaskibiblioteks samlingar.  Genom att logga in på tjänsten kan man reservera, förnya sina lån samt granska och uppdatera sina egna uppgifter.

Man loggar in med sin kundbeteckning (bibliotekskortets nummer) och den fyrsiffriga PIN-koden. Ifall den kundbeteckning och den PIN-kod man tidigare haft i bruk inte fungerar kan man uppdatera dem genom att personligen besöka vilket som helst Vaskibibliotek.

Delta och ge respons

Som en ny tjänst i nätbiblioteket Vaski erbjuds nu möjligheten att skapa en signatur. Genom att skapa en egen signatur kan man kommentera material samt ge stjärnor och ”tummen upp” åt sina favoriter.  Signaturen syns som en underskrift  i nätbiblioteket . Det går att skapa en signatur även om man inte har ett Vaski-bibliotekskort.

Förutom andra kunders kommentarer och rekommendationer kan man på nätbiblioteket även bekanta sig med rekommendationer av biblioteksproffs. Rekommendationerna innehåller alltid uppgifter om verket/verken i fråga, vilket gör det lättare för kunden att genast reservera det material som intresserar.

Med hjälp av nätbiblioteket hålls kunderna också à jour om Vaskibibliotekens gemensamma kampanjer och evenemang samt om andra aktuella saker. Vissa partier gällande biblioteksmaterial och kundärenden kommer att flyttas från Åbo stadsbiblioteks hemsidor till nätbiblioteket Vaski. Bibliotekets egna nätsidor kommer dock även i fortsättningen att vara den plats där man i första hand hittar information om bl.a. evenemang i Åbobiblioteken. 

Nätbiblioteket Vaski utvecklas fortfarande. Den svenska versionen av sidorna kommer att publiceras på försommaren. Respons på sidorna och på bibliotekstjänsterna överlag kan ges via en elektronisk blankett som finns på sidorna.

Vaski-verkkokirjasto


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 4.5.2012 15:44 ja sivu on julkaistu 4.5.2012 22:38

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi