Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

14.5.2012

Tiedote 14.5.2012

Vetoomus kasvatus- ja opetusvirastolle

Turun kulttuuritoimi vetoaa Kulttuuripolun puolesta

Turun kulttuuritoimi osoittaa huolensa kulttuuritoimen ja kasvatus- ja opetusviraston yhteiseen sopimukseen perustuvasta Kulttuuripolku-toiminnan tulevaisuudesta, toimintaan kohdistuneista taloudellisista leikkauksista sekä Kulttuuripolku-ryhmien kävijämäärien huomattavasta laskusta kevään 2012 aikana.

Kulttuuritoimi on 7.5.2012 esittänyt vetoomuksen Turun kasvatus- ja opetusvirastolle Kulttuuripolun jatkuvuuden takaamisesta ja toiminnan vakaannuttamisesta entisen volyymin mukaiseksi niin talouden kuin kävijäaktiivisuuden näkökulmasta.  

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet kulttuurijohtaja Minna Sartes, kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Elina Rantanen ja varapuheenjohtaja Maija Perho.

Kulttuuripolku perustuu voimassa olevaan Turun perusopetuksen opetussuunnitelmaan. Kulttuuripolku-suunnitelman avulla jokainen Turun peruskoululainen tutustuu kulttuuritoimintaan ja kaupungin arkkitehtuuriin.

Kulttuuriasiainkeskus ja sen eri tulosalueet ovat ohjelmistosuunnittelussaan huomioineet, että koululaisille on Kulttuuripolku-sopimuksen mukaista ohjelmistoa ja tarjontaa. Kulttuuritoimi on kokenut Kulttuuripolku-yhteistyön hyvin tärkeäksi ja haluaa tähdentää, että Kulttuuripolku-yhteistyön kautta on pystytty takaamaan koululaisille tasapuoliset mahdollisuudet taiteen ja kulttuurin kokemiseen perheen taloudellisesta, sosiaalisesta tai kulttuurisesta tilanteesta riippumatta.

Vetoomuksen mukaan tasa-arvoiset osallistumismahdollisuudet tulee taata oppilaille jatkossakin. Kulttuuritoimen taholla eri tulosalueet ja -yksiköt ovat sitoutuneet Kulttuuripolku-sopimukseen ja haluavat pitää kiinni yhdessä laadituista sopimuksista.

Kulttuuriasiainkeskus on myös kehittänyt Kulttuuripolun jatkeeksi Ysivip-kortin, joka tarjoaa kulttuurietuja turkulaisille yhdeksäsluokkalaisille.

Kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteydet on viime aikoina tunnustettu, ja lukuisat tutkimustulokset tukevat tätä näkökulmaa. Taide-elämykset, kulttuurikokemukset, elämyksellinen oppiminen ja monimuotoiset oppimisympäristöt tukevat oppilaan positiivisia oppimiskokemuksia ja parantavat oppimistuloksia sekä edesauttavat oppilaiden hyvää ja onnellista elämää. Aikana. jolloin lapset ja nuoret eivät itsestäänselvyytenä voi hyvin ja kouluviihtyvyys saattaa olla heikko, korostuu kulttuurin ja taidekasvatuksen merkitys hyvän ja onnellisen elämän tukijana.

Kulttuuritoimi vetoaa, että tulevaisuudessakin Kulttuuripolun tarjoamat mahdollisuudet ja laajennetut kokemukselliset oppimisympäristöt, joita Turun taide- ja kulttuurilaitokset tarjoavat, ovat kaikkien turkulaisten koulujen käytössä täysimääräisenä opetussuunnitelman mukaisesti.

 

Lisätietoja:

  • Kulttuurijohtaja Minna Sartes, Turun kaupunki, p. 050 527 8163, minna.sartes(at)turku.fi
  • Puheenjohtaja Elina Rantanen, Turun kulttuurilautakunta, p. 050 342 3279, elina.rantanen(at)turku.fi
  • Varapuheenjohtaja Maija Perho, Turun kulttuurilautakunta, p. 050 443 0805, maija.perho(at)elisanet.fi

Sivua viimeksi päivitetty 14.5.2012 8:52 ja sivu on julkaistu 14.5.2012 8:38

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi