Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

23.4.2012

23.4.2012
TIEDOTUSVÄLINEILLE

Ari Rasilainen ja Anders Paulsson tarjoavat unohtumattoman konsertti-illan

Etelä-Amerikka ja pohjola kohtaavat sulavasti perjantaina

Perjantaina 27.4. klo 19 Turun konserttitalossa tutustutaan argentiinalaisen säveltäjäkonkarin Ástor Piazzollan musiikkiin kolmen teoksen voimin. Piazzolla tunnetaan erityisesti tangon uudistajana ja musiikkityylejä värikkäästi yhdistelevästä tyylistään. Piazzollan lisäksi musiikkia kuullaan ruotsalaiselta Anders Eliassonilta ja kansallissäveltäjältämme Jean Sibeliukselta. Filharmonikkojen solistina vierailee ruotsalainen saksofonisti Anders Paulsson ja konsertin johtaa kapellimestari Ari Rasilainen.

Kuumasta Argentiinasta sielukkaaseen pohjolaan

Argentiinalainen Ástor Piazzolla oli yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista tangosäveltäjistä, joka muistetaan erityisesti tangon uudistajana ja ketterästä liikkumisestaan musiikkityylien välissä. Kytkemällä tangoon vaikutteita klassisesta musiikista ja jazzista Piazzolla loi ”tango nuevon”, uuden tangon. Piazzollan laajasta tuotannosta kuullaan perjantaina teokset Adíos Nonino, Milonga for Three ja Milonga del Angel.

Piazzollan jälkeen siirrytään kahteen pohjoismaalaiseen säveltäjään, joista ensimmäisenä esittäytyy Ruotsin johtavien säveltäjien joukkoon lukeutuva Anders Eliasson. Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa oppinsa saaneelta säveltäjältä kuullaan konsertissa teos Saksofonikonsertto. Saksofonikonsertosta on olemassa kaksi eri versiota, joista myöhemmin valmistuneen, sopraanosaksofonille tarkoitetun version, esittää perjantaina saksofonisti Anders Paulsson.

Konsertti-illan päättää Jean Sibeliuksen Lemminkäissarja, jonka neljässä osassa seurataan Kalevalasta tutun sankarin matkaa tuonelaan ja takaisin.

Omien alojensa huiput Konserttitalossa

Suomen johtaviin kapellimestareihin kuuluva Ari Rasilainen opiskeli orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan luokalla ja Berliinissä hän täydensi opintojaan Arvid Jansonsin oppilaana.  Monien suomalaisten orkestereiden johdossa nähty Rasilainen on tuttu kasvo myös toisessa kotimaassaan Saksassa, jossa hän on työskennellyt monien radion orkestereiden, kuten Berliinin, Stuttgartin, Leipzigin, Hannoverin ja Kölnin kanssa. Rasilainen on kunnostautunut myös levyttävänä kapellimestarina ja hän on johtanut orkestereita yli 50 levyllä. Vuodesta 2011 Ari Rasilainen on toiminut Würzburgin musiikkikorkeakoulussa orkesterinjohdon professorina.

Filharmonikkojen solistivieraaksi saapuu ruotsalainen saksofonitähti Anders Paulsson, jonka mittavaan uraan mahtuu satoja konsertteja yli 20 maassa. Hänen uransa kohokohtiin kuuluvat muun muassa konsertissa kuultavan Saksofonikonserton radioitu kantaesitys sekä resitaalit mezzosopraano Anne Sofie von Otterin kanssa Lontoon Wigmore Hallissa ja Amsterdamin Concertgebouwssa. Soittamisen ohella Paulsson on saanut tunnustusta myös säveltäjänä. Vuonna 1994 hänelle myönnettiin “The Golden Clapperboard” –palkinto parhaasta alkuperäisestä elokuvamusiikista yhdessä säveltäjä Johan Söderqvistin kanssa.

Konsertin ohjelma

Lisätiedot:

Turun filharmoninen orkesteri
Marja-Liisa Lieppinen, intendentti, 044 907 2096
marja-liisa.lieppinen@turku.fi, www.tfo.fi


Sivua viimeksi päivitetty 23.4.2012 11:00 ja sivu on julkaistu 23.4.2012 10:14

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi