ÄNDRA TEXTENS STORLEK:

För skolor och daghem

Bekanta dig med musikens spännande värld tillsammans med Åfo! Kom på en skolkonsert eller titta in på en generalrepetition. Kom också ihåg Ysivip!

 

Skolkonsert: Nötknäpparen

6.11.2018  kl. 10.30

7.11.2018  kl. 10.00

Eero Lehtimäki, dirigent
Aura of Puppets
Timo Ollila, ljusdesign

Pjotr Tjajkovskij: Nötknäpparen op. 71 (satser ur baletten, konsertversion)

Den dystrare ursprungsversionen av berättelsen i Tjajkovskijs klassiska balett Nötknäpparen vaknar till liv i tolkning av ÅFO och dockteaternätverket Aura of Puppets. I berättelsen som bygger på en saga av E.T.A. Hoffman ser flickan Clara under julkvällen en märklig dröm, i vilken jättemöss, pepparkakssoldater och levande nötknäppare uppträder. Berättelsen tolkas med den moderna dockteaterns medel och bildar en fantastisk visuell helhet, som för fram teman som berör åskådare i alla åldrar och utnyttjar olika konstgenrer för att skapa ett nytt slags scenestetik.

Konserten räcker ca 1 h, ingen paus.

Biljetter 3 €. Bokningar per telefon 02 262 0333 (må–fr kl. 9–15) eller per e-post kulttuuri.myynti@turku.fi. Dagskonserterna endast för grupper.

 

Öppna generalrepetitioner

Åbo filharmoniska orkester erbjuder skol- och daghemsgrupper chansen att komma och bekanta sig med orkesterverksamhetens hemligheter till filharmonikernas generalrepetition. Under repetitioner övar de veckans konsertprogram. Man kan förbereda sig inför besöket med förhandsmaterial som skickas ut. Det är gratis att följa med generalrepetitionen, och inkluderar en presentation av orkestern och konserthuset en halv timme innan övningen. Presentationerna börjar kl. 10.30. Tillställningen tar slut ca kl. 12.

Höstsäsongens öppna generalrepetitioner ordnas: 21.9/25.10/22.11

http://www.tfo.fi/sv/events
 

Kontakt:
Producent: Heidi Pulkkinen

 

Ysivip

Niondeklassist i Åbos skolor kom gratis på säsongens ysivip-konserter. Biljetten kan lösas ut från och med konsertveckans måndag i Konserthusets biljettförsäljning genom att visa ditt ysivip-kort, ifall det finns lediga platser. Inga förhandsreservationer.
Höstens Ysivip konserter är:

 

Studerande

Priset för en studerandebiljett köpt på förhand är det sista av de annonserade priserna. På konsertdagen är det möjligt att köpa en studerandebiljett för tre euro till sinfoniekonserter, ifall det finns platser kvar. Inga reservationer. Förmånen är personlig och beviljas mot ett giltigt studiekort.

Åbo filharmoniska orkesters barnverksamhet stöds av OP Åbonejden.

op_logot_ja_hipot_sv.png