Ändra textens storlek:

Change projekts slutsats

”You must be the change you wish to see in the world” projekt har de två sista helheterna på väg: Satyagraha och Bättre värld.

I helheten Satyagraha får vi höra konserten Sorgesong, dirigerad av chefsdirigent Leif Segerstam. I de hjärtskärande melodierna i Henryk Góreckis Symfoni av sorgesamma sånger förtätas sorgen hos en mor som förlorat sitt barn. Som solist i Åbo strålar den polska stjärnan Joanna Kozłowska. Konsert har två uppvisningar, den 28 och 29 september. Den första konserten är också en livetweet och nätkonsert.

Satyagraha helheten tillhörs avgiftsfria föreläsning: ”Trauma, minne och konst – utrymmen för möten”. Föreläsning hålls på infotorget vid Åbo huvudbibliotek den 26 september klockan 17.

 

Den sista Change tillheten är Bättre värld i november, varvid hör vi konserten Festkonsert: Reformation! Reformationens 500-årsjubileum till ära har Åbo filharmoniska orkester beställt ett festligt oratorium av tonsättare Pauliina Isomäki. Dess uruppförande i Åbo domkyrka hör till ett av årets viktigaste uruppföranden, som är sponsorerad av projekt Sibeliuksen seuraajat (Efterföljare av Sibelius). Konserten dirigeras av Ruut Kiiski. Som solisterna hör vi sopran Kaisa Ranta och baryton Jaakko Kortekangas. Kör parter är sjung av Chorus Cathedralis Aboensis. Konserten har två uppvisningar, den 2 och 3 november. Den första konserten är också en livetweet och nätkonsert.

I den Bättre värld helhetens föreläsning den 30 november hör vi mera om reformationen. Föreläsning som hålls på infotorget vid Åbo huvudbibliotek klockan 17 heter ”Reformationen 500 år: Vad hände då i Åbo och i Finland och vad händer nu?”

 

Välkommen att delta för de sista tillställningarna av Change serie och gadda sig ihop för den här förändringen: #Change2017.