ÄNDRA TEXTENS STORLEK:

Delta i färgomröstningen

Instruktionerna

Delta och var en del av den fantastiska nya #tfovirtual-upplevelsen.

Fantastique-konserten skapar en värld av ljus och ljud i konsertsalen! Lyssnare kan delta och rösta på vilken färg de tycker speglar stämningen bäst. Färgen med flest röster lyser upp konsertsalen under följande musikavsnitt.

Det är enkelt att delta i färgomröstningen:

1. Öppna webbläsaren på din enhet
2. Gå till adressen: www.tfo.fi/virtual
3. Följ instruktionerna på sidan!

Vi ber er också observera, att din enhet är ljudlös. Det är förbjudet att fotografera konserten.


#tfovirtual lanseras

Publiken får medverka i skapandet av konsertupplevelsen under Åbo filharmoniska orkesters Fantastique!-konserter torsdag 30.11 och fredag 1.12 kl. 19. Var och en av de fem delarna i Berlioz Fantastiska symfoni får sin egen värld av färg och ljus. Publiken får rösta i realtid vilken färg de tycker att bäst representerar stämningen i verket. Det går enkelt att delta – man behöver endast ta med en enhet med internetanslutning till konserten.

Röstningsplattformen som används under Fantastique!-konserterna är en del av orkesterns nya #tfovirtual-konsertupplevelse, vars mål är att skapa en modern inkluderande konsertupplevelse. Det viktigaste i #tfovirtual-upplevelsen är publikens möjlighet att aktivt delta i konserten. Den virtuella upplevelsen gör konsertupplevelsen mer individuell. De virtuella elementen i #tfovirtual-konsertupplevelsen har skapats med hjälp av ett bidrag från undervisnings- och kulturministeriet. Citrus Solutions Oy står för det tekniska och visuella genomförandet av omröstningen. De första virtuella konsertupplevelserna hålls för åttondeklassister 22.11–1.12 i samband med projektet Konsttestarna. Åbo filharmoniska orkester är ett regionalt mål för Konsttestarna i Egentliga Finland, och ca 5 600 elever får delta i Fantastique!-konserten i november.