Ändra textens storlek:

Julian Rachlin tolkar Tjajkovskijs violinkonsert med ÅFO

Julian Rachlin uppträder som dirigent och solist vid Åbo filharmoniska orkesters konsert Den älskade på torsdagen den 12. och fredagen den 13.4 kl. 19 i Konserthuset. Rachlin tolkar Pjotr Tjajkovskijs älskade och stämningsfull violinkonsert. Konserter är tillägnade ryska tonsättare och vi får också höra Tjajkovskijs polonäs ur operan Eugen Onegin samt Modest Musorgskijs Tavlor på en utställning. Julian Rachlin är ÅFO:s populär första gästdirigent. Det finns bara några biljetter kvar till konserter.

Före konserterna arrangeras Tjuvstarter i nedre caféet kl. 18. På tjuvstarten får konsertpubliken fördjupa sig i konsertprogrammet. Torsdagens konsert sänds också direkt på www.tfo.fi/live. Torsdagens konsert är en Some Seat -konsert och med Some Seat -biljett kan du kommentera i realtid på sociala medier. Konsertens bakre rad är reserverad för användare av sociala medier. Under konserten diskuteras på Twitter under hashtag #leiflive.

Konserternas uppspelningsordning har ändrat. Konserterna börjar med Pjotr Tjajkovskijs violinkonsert D-dur. Den livsglada och lekfulla konserten är ett mästarprov för violinisten, och den är känd för sin oförglömliga och segerrika melodifigur. Kvällarna fortsätter med Tjajkovskijs berömda och praktfull polonäsen ur operan Eugen Onegin. Efter pausen slutar konserterna med Modest Musorgskijs Tavlor på en utställning, som beskriver hur tonsättaren vandrar genom en utställning med tio tavlor av arkitekten Viktor Hartmann.

Julian Rachlin hör till vår tids mest ansedda och intressanta dirigent-violinister. Han har skapat nära realtioner till flera av de främsta tonsättarna och orkestrarna, och han är förste gästdirigent vid Royal Northern Sinfonia och Åbo filharmoniska orkester.

Den älskade i Åbo konserthus to 12.4 och fr 13.4 kl. 19.00. Tjuvstart i caféet to 12.4 kl. 18.00. Nätkonsert och Some Seat to 12.4. Julian Rachlin, dirigent och violin, Åbo filharmoniska orkester. Tšaikovski – Musorgski. Biljetter 23,50/18,50/9,50 €.