Adjust text size:

Varaslähdöt tapahtumasyksyyn jatkuvat

Tilasidonnaisen nykytanssin ja musiikin kokonaisteoksen Vaellus – auf der Wanderung esitykset ovat lauantaina 22.8. klo 16 ja 19 Ylösnousemuskappelissa, Hautausmaantie 21, 20720 Turku.  Teos yhdistää Franz Schubertin jousikvarteton nro 14 d-molli ”Tyttö ja kuolema”, saksalaisen tanssiteatterin uranuurtajan Susanne Linken duettokoreografian kahdelle nykytanssijalle sekä ympäröivän arkkitehtuurin kertomukset. Teoksessa esiintyvät Maria Nurmela ja Jyrki Karttunen, tanssi sekä Matti Koponen ja Ilana Gothóni, viulu, Helinä Nissi, alttoviulu ja Andreas Helling, sello. Esityksiin myydään lippuja Konserttitalon lipunmyynnissä ja Lippupisteen verkkokaupan sekä myyntipisteiden kautta.

Tiistaina 25.8. klo 14 Betel-kirkossa on mahdollisuus nauttia lounaasta ja musiikista. Lounaskonsertissa soittavat Roi Ruottinen, sello ja Mikko Multamäki, kontrabasso. Konserttiin on vapaa pääsy, lounas on maksullinen.   

Niin ikään tiistaina 25.8. klo 18 on Turun tuomiokirkossa vuorossa kesäistä klassista musiikkia. TFO:n muusikot Takuya Takashima, oboe, Matti Koponen, viulu, Sauli Kulmala, alttoviulu, Andreas Helling, sello, Kerim Gribajcevic, viulu, Susanna Suorttanen, viulu sekä Helinä Nissi, alttoviulu, esittävät Wolfgang Amadeus Mozartin oboekvarteton sekä Anton Brucknerin jousikvinteton. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tiistai 25.8. jatkuu vielä Turun tuomiokirkon terassilla klo 19. Esiintymässä ovat Marjaana Holva, viulu, Juha Viljanen, viulu, Juhani Forsman, alttoviulu, Katja Kolehmainen, sello sekä Matti Kariluoto, kontrabasso. Ohjelmassa on luvassa tangovaikutteinen ohjelmisto jousisoittimille. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 26.8. klo 17.30 Turun konserttitalossa koetaan installaatioesitys VoxFeminan avoin harjoitus. Vox Femina on kollaasinomainen installaatioesitys naisen elämästä. Se on korona-ajan taiteiden välinen yhteistyö, joka on luotu pääosin etätyöskentelynä. VoxFemina nähdään Manifestissa syyskuussa, ja teoksen sisällöstä, yhteistyöstä ja esityksestä vastaavat Maria Nurmela, Liisa Vilkkumaa, Ilana Gothoni sekä Saara Nurmi. Konserttitalon tilaisuudessa nähdään esityksen harjoitus. Tilaisuudessa Maria Nurmela ja Ilana Gothoni avaavat monitaiteellista prosessiaan, sekä korona-ajan etätyöskentelymetodeja. Avoimeen harjoitukseen voi tulla ilman esityslippua ja se on suunnattu kaikille, joita monitaiteellinen työskentely kiinnostaa.

Keskiviikko-ilta jalkuu klo 19.30 kamarimusiikkikonsertilla Turun konserttitalossa. Henna Jämsä, klarinetti, Marjaana Holva, viulu, Jouni Rissanen, alttoviulu sekä Larimatti Punelpuro esittävät Crusellin ja Kókain kvartetot. Ennen konserttia on mahdollista lähteä kävelykierrokselle Turun musiikkihistoriaan. Kävelykierroksen hinta on 10 euroa, ja lähtö VPK-talolta klo 17.30. Konserttiin on vapaa pääsy. 

Torstaina 27.8. klo 14 Wäinö Aaltosen Museon kahvilassa on luvassa muusikoiden Anu Honkanen, huilu ja Päivi Severeide, harppu, duokonsertti. Ohjelmassa kuullaan musiikkia säveltäjiltä Claude Debussy, Gabriel Fauré, Alphonse Hasselmans, Michael Mauldin, Johannes Donjon sekä Marc Berthomieu. Konserttiin on vapaa pääsy, kahvilan tuotteet ovat maksullisia. 

Perjantaina 28.8. klo 18 nautitaan afterwork-konsertista Konserttitalolla. TFO:n lyömäsoittajat Ari-Pekka Mäenpää, Jussi Markkanen ja Jalmari Lintunen esittävät ohjelmistoa säveltäjänimiltä Debussy, Cage, Bach, Boone ja Piazzolla. Konserttitalon kahvio palveluee konsertin ajan. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lauantaina 29.8. klo 11 ja 13 viulisti Riitta Hammarberg esittää Naantalin vierasvenesatamasta lähtevän kävelykadun varrella ABBA:n ja Queenin kappaleita. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisäksi lauantaina 29.8. viulistit Juha-Pekka Vikman ja Maija Kontunen esiintyvät klo 12 Ruissalon Villa Promenadessa ja klo 19 Ruissalon Villa Bella Vistassa. Ohjelmistossa luvassa kevyttä klassista musiikkia, muun muassa Mozartin, Gardelin, Iguidesmanin ja Telemannin sävellyksiä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisäksi orkesteri esiintyy Tyksin henkilökunnalle sekä palvelutalojen pihoilla.