Adjust text size:

Psst! This one's already gone.

Avoin kenraaliharjoitus: Pohjoisen valo

Kulttuurikorttilaiset ja koululais- ja päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan avoimia kenraaliharjoituksia maksutta.

Jukka Untamala, kapellimestari
Pekka Kuusisto, viulu
Turun filharmoninen orkesteri

Outi Tarkiainen: Yön auringon variaatiot (Suomen ensiesitys)
Carl Nielsen: Viulukonsertto op. 33
Jean Sibelius: Sinfonia nro 4 a-molli op. 63

Yön auringon variaatiot kertoo pohjoisen valoisista kesäöistä, kun taivas heijastaa loputtoman kirjon sävyjä, kuvailee sukupolvensa menestyneimpiin suomalaissäveltäjiin kuuluva Outi Tarkiainen. Pekka Kuusisto tunnetaan tuoreista tulkinnoistaan, ja konsertissa hän esittää Nielsenin suositun ja harmonisesti rikkaan viulukonserton. Pohjoisen säveltäjien illan täydentää itseoikeutetusti Sibeliuksen syvä ja tummanpuhuva 4. sinfonia, jota pidetään säveltäjän henkilökohtaisimpana.

Kenraaliharjoitukset

Kenraaliharjoitusten tarkka kesto vaihtelee illan konserttiohjelmasta ja esiintyjistä riippuen. Kenraaliharjoituksessa soitetaan konsertin ohjelmisto läpi. Kapellimestarista ja ohjelmistosta riippuen harjoitellaan myös osia tai stemmoja, tai osa ohjelmistosta jätetään pois tai soitetaan kevyemmin.

Kenraaliharjoitukset pidetään Turun konserttitalolla ellei toisin mainita. Konserttitalon ovet avataan n. klo 10.30, salin ovet vasta muutamaa minuuttia ennen harjoituksen alkua. Konserttitalon kahvila ei ole avoinna harjoitusten yhteydessä.

Koululais- ja päiväkotiryhmät

Koululais- ja päiväkotiryhmille avoin kenraaliharjoitus kestää noin 45 minuuttia. Vierailuun voi valmistautua ennakkomateriaalin avulla. Katso tarkemmat tiedot lasten ja nuorten sivustolta.

Turku Concert Hall
Thursday
6.2. 11:00

You could also be interested in