Muuta tekstin kokoa:

Varaäänenjohtaja

Anne Eirola

Anne Eirola aloitti huilunsoiton 10-vuotiaana Hyvinkään musiikkiopistossa. Lukion jälkeen opiskelu jatkui Sibelius-Akatemiassa v.1975 Ilpo Mansneruksen ja Mikael Helasvuon johdolla sekä New Yorkissa Samuel Baronin oppilaana. Jatko-opinnot Sibelius-Akatemian jälkeen suuntautuivat Saksaan ja Sveitsiin, kahdeksi vuodeksi Aurèle Nicolet'n ja myöhemmin vielä muutamaksi kuukaudeksi André Jaunet'n oppilaaksi. 

Suuria innoituksen lähteitä huilunsoitossa olivat myös nuoruuden jokakesäiset musiikkileirit ja -kurssit soittokavereineen ja inspiroivine opettajineen niin koti-Suomessa kuin ulkomaillakin. Samoin nuorten suomalaisten säveltäjien vuonna 1977 perustaman Korvat auki-yhdistyksen aktiivisen toiminnan imussa oli nuorella opiskelijalla upea mahdollisuus perehtyä uuteen musiikkiin säveltäjien itsensä opastuksella ja myös kantaesittää useita soolo- ja kamarimusiikkiteoksia.

Ammattiorkesterissa työskentelyä Anne pääsi aloittamaan jo opiskeluaikana eripituisin sijaisuuksin Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Turun kaupunginorkesterissa. Huilun varaäänenjohtajana Turun filharmonisessa orkesterissa Anne Eirola on toiminut vakituisesti syksystä 1980 lähtien. Orkesterityön ohella hän on esiintynyt myös omin konsertein ja solistisissa tehtävissä mm. Turun filharmonisen orkesterin ja RSO:n kanssa ja soittaa edelleen aktiivisesti kamarimuusikkia Turussa ja muuallakin Suomessa.

Orkesterityö on koko ajan muuttuvaa ja täynnä haasteita. Parasta siinä on musiikki itsessään, tyhjentymätön aarreaitta, josta uuden löytäminen ja oppiminen ei lopu koskaan. Samoin upeat ihanat kollegat ja yhteisen tekemisen ja kokemisen voima, mitä lähestyvinä eläkevuosina tulen ihan varmasti kipeästi kaipaamaan. Ja parasta on myös se, kun kaupungilla tuntematon ihminen tulee kiittämään konsertista ja kertoo kuinka se antoi voimia jatkaa eteenpäin.

Vapaa-ajalla Anne lukee mielellään hyviä kirjoja, kiikaroi lintuja ja yrittää opetella ranskan kieltä Turun työväenopistossa. Ihan kaikkein parasta on kuitenkin oleilu perheen ja hyvien ystävien seurassa.