Muuta tekstin kokoa:

Helinä Nissi

Helinä Nissi on soittanut TFO:n alttoviuluryhmässä syksystä 2016 lähtien. Haave orkesterimuusikon ammatista on ohjannut Helinän ammatillista polkua nuoruusvuosista lähtien. Pitkään rinnalla kulkenut pianonsoittoharrastus jäi sittemmin kakkossijalle alttoviulun viedessä voiton muun muassa upeiden yhteissoittomahdollisuuksien ansiosta. Eri oppilaitosten orkesteritoiminnan ohella tärkeitä vaikuttajia ovat olleet periodit Sinfoniaorkesteri Vivon riveissä, sekä myöhemmin orkesteriakatemia Sinfonietta de Lausannessa.
Orkesterityön ohella Helinä esiintyy aktiivisesti eri kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa Turussa ja myös muualla Suomessa.

Helinän soittoharrastus alkoi Muhoksen musiikkikoulussa. Opinnot etenivät Oulun Konservatorion kautta Helsinkiin, Sibelius-Akatemiaan, ja myöhemmin Sveitsiin, missä Helinä valmisti maisterintutkinnon keväällä 2016. Tärkeitä opettajia matkan varrella ovat olleet mm. Johanna Leponiemi, Helge Valtonen, Diemut Poppen ja Corinne Contardo. Lisäoppia Helinä on saanut mestarikursseilta mm. Yuval Gotlibovichin, Anna Kreetta Gribajcevicin, Rainer Moogin ja Teemu Kupiaisen ohjauksessa.