Muuta tekstin kokoa:

Äänenjohtaja

Niamh McKenna

Niamh McKenna (s. 1991) on saksalais-irlantilainen huilisti. Hän on toiminut Turun filharmonisen orkesterin huilun äänenjohtajana vuodesta 2014. McKenna on opiskellut Lyypekissä, Freiburgissa, Baselissa ja Amsterdamissa Angela Firkinsin, Felix Rengglin ja Kersten McCallin johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän on opiskellut vuodesta 2015 alkaen Petri Alangon luokalla.

McKenna on soittanut Baselin sinfoniaorkesterissa, Freiburgin ja Lyypekin filharmonisissa orkestereissa ja Royal Concertgebouw’n kamariorkesterissa. Hän on ollut myös Schleswig-Holsteinin festivaaliorkesterin ja Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin jäsen. Kaudella 2013/14 hän oli Royal Concertgebouw’n orkesteriakatemiassa. Muutettuaan Suomeen McKenna on toiminut tarvittaessa huilun äänenjohtajan sijaisena RSO:ssa ja Tapiola Sinfoniettassa. Tällä hetkellä hän on Turun-työnsä ohella RSO:n huilusektion vuorotteleva äänenjohtaja.

McKenna on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona myös monilla festivaaleilla, kuten KuruFest-festivaalilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Alankomaiden Schiermonnikoog-festivaalilla sekä Crusell-viikolla ja Turun musiikkijuhlilla.