Muuta tekstin kokoa:

Äänenjohtaja

Päivi Severeide

Päivi Severeide (o.s. Viitanen) on Turun filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja. Hän on ollut myös Avanti! -kamariorkesterin harpun äänenjohtaja vuodesta 2011. Severeide valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 harppuopettajanaan pääosin Reija Bister sekä loppuvaiheessa myös Arielle Valibouse. Takanaan hänellä on opintoja myös Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin harppuluokalla. Ensikonserttinsa hän soitti vuonna 2009 Helsingissä saatuaan täydet pisteet diplomitutkinnostaan.

Severeide soitti Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2005. Sen jälkeen solistitehtävissä ja kamarimuusikkona häntä on kuultu useilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa sekä perinteisemmän harppukirjallisuuden että nykymusiikin esittäjänä, viimeksi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina Debussyn ja Brian Ferneyhoughn musiikin parissa. Ennen Turun-virkaansa Severeide on työskennellyt orkesterimuusikkona Suomen orkestereiden ohella myös Ruotsissa ja Norjassa sekä pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sooloharpistin viransijaisena.

Taiteellisen työskentelyn ohella Päivi Severeide toimii harpun vastuuopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Vapaa-aikanaan hän rakentaa legoja ja leikkii autoilla poikiensa kanssa.